Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sejlere reddes af norsk skib på Atlanten da båd sank

Bernard Stamm og Damien Guillou kom i havsnød ud for Brest i Frankrig i ti meter høje bølger på Open 60er. De var på vej til Brasilien i Transat Jaques Vabre-sejlads.

Af Troels Lykke |

Ifølge den engelske avis Thisiscornwall.co.uk kom de to prof-sejlere i alvorlig krise, da der var problemer med masten på den 60 fods sejlbåd.

Det blæste over 25 m/sek. og bølgerne var ti meter høje, da det norske skib Star Isfjord blev  bedt om at assistere i redningen, der forinden havde været forgæves, forklarer norsk TV2.

Redningsaktionen tog i alt tolv timer på grund af vejret. Da Star Isfjord nærmede sig sejlbåden, knækkede den over i to og forsvandt i dybet i sejladsen Transat Jaques Vabre, hvor der sejles fra Frankrig til Brasilien med to mand på hver sin Open 60er.

Måtte svømme 100 meter

Der blev kastet tov ud til sejlerne. Damien Guillout fik fat i tovet og kom hen til redningsbåden, mens skipperen Bernard Stamm, som minbaad.dk har mødt flere gange til solo-jordomsejladser, måtte svømme næsten 100 meter hen til båden før han kom om bord.

– Det var superstressende, fordi der var vældige høje bølger, og seilbåden var nesten helt under vand, siger Bernard Stamm til Yachtingworld.com.

Det norske mandskab fik ros af de to sejlere for redningsaktionen.

Bernard Stamm har før vundet Velux 5 Oceans, solosejlads jorden rundt. Han har også sejlet med i solojordomsejlingen Vendee Globe.

content-loader
content-loader
content-loader