Gå til hoved-indhold
De to sejlere har fornyligt vundet DM og tysk mesterskab i 49erFX. 24. september starter VM. Foto: Troels LykkeKapsejlads
De to sejlere har fornyligt vundet DM og tysk mesterskab i 49erFX. 24. september starter VM. Foto: Troels Lykke

Europamestrene sukker efter en ny 49er

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen vinder nu tysk mesterskab i 49erFX. Til VM i Marseille SKAL de i top 8, for at få Team Danmark-støtte. - Vi mangler 350.000 kr., siger gasten Marie.

Af Troels Lykke |

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen vandt i juli EM på hjemmebane i Aarhus i den olympiske 49erFX. Og det ser ud til at det ikke var en tilfældighed.

Duoen har nemlig fornylig vundet både det danske og tyske mesterskab i den livlige bådtype.

De to sejlere har da også været myreflittige, så hvis du har set et hvidt sejl fare hen overover bølgerne på Aarhus-bugten, så har det sandsynligvis været de to OL-sejlere.

Mesterskaber var træning

Midt i august var de dog lige i Hellerup, hvor de vandt DM og i søndags vandt de det tyske mesterskab, hvor de bedste danske og tyske sejlere var med.

- Vi betragtede de to stævner som træningsstævner, hvor vi ikke gik efter resultatet, men efter om vores strategi og taktik lykkedes og det gjorde den blandt andet har vi arbejdet med strategien, når der er to topmærker, siger den 20-årige gast Marie Thusgaard Olsen, der med Ida Marie Baad lavede otte førstepladser i fjorten sejladser under de tyske mesterskaber i udfordrende frisk til hård vind på Flensborg Fjord.

Inden medal race i Tyskland førte Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen dog, men så satte aarhusianerne to førstepladser ind.

Holdets store mål er VM i Marseille i Frankrig. Et stævne, der starter 24. september. Her skal holdet meget gerne klare sig godt, hvis Team Danmark skal støtte dem.

Mangler 350.000 kroner i 2014

- Målet er top 8 ved VM, det er Team Danmarks pengekrav, men vi tror også på vi kan få medaljer. Godt nok bliver vi over 45 både til VM, men det er  de samme sejlere, der er i toppen ved EM, som også er med ved VM, forklarer gasten, der ser meget frem til mere støtte.

- Vi skal bruge 350.000 kroner næste år, blandt andet fordi vi skal have en ekstra båd, der alene koster 170.000 kroner. Det er vigtigt at vi har en båd ude ved stævnerne og en hjemme i Danmark vi kan træne i, siger Marie Thusgaard Olsen.

Herrerne sejlede også tysk mesterskab i 49er. Her sluttede Jonas Warrer og Peter Lang som vindere. Mere om det senere.

content-loader
content-loader
content-loader