Gå til hoved-indhold
Udstyr

Gør båden klar - Bauhaus præsenterer produkter

Byggevarehuskæden Bauhaus har et stort udvalg af glasfiberprodukter og maling til brug for forårsklargøring.

Af Troels Lykke |

Sommerhalvåret står for døren, og det betyder for mange sejlere, at det er tid til at gøre båden klar til den nye sæson.

Efter en lang vinter på land, er der brug for en ordentlig overhaling, inden båden er klar til at blive søsat. Til det har byggevarehuskæden Bauhaus et stort udvalg af glasfiberprodukter og maling i bedste kvalitet, skriver Bauhaus til bådpressen.

Inden båden kan søsættes, skal skrog og dæk gøres klar til den nye sæson. Bunden skal have ny bundmaling, og hvis der er sket skader på glasfiberen, skal de udbedres.

Bauhaus’ brede sortiment af epoxy-produkter fra West System er velegnet til mange former for reparationer og forstærkninger og kan anvendes på alt fra plastjoller til glasfiberbåde og større fartøjer.

Til mindre glasfiberreparationer anbefaler Bauhaus et praktisk Glassfibre Boat Repair Kit, som indeholder 300 gram epoxy samt fyldstof, biaxial glas, blandebægere og rørepinde.

Til større reparationer anbefales West System A pakke 105/205 med 1,2 kg epoxy. Sættet kommer med et smart pumpesystem, som monteres på beholderne og gør det nemt at dosere epoxy og hærder.

Fælles for West System produkterne er, at de er fri for opløsningsmidler, hvilket gør det overflødigt at bære åndedrætsværn. Dog anbefales det stadig at bære handsker og beskyttelsesbriller, når man arbejder med produkterne.

Produkter til teak
Foruden det brede udvalg af epoxy-produkter forhandler Bauhaus også produktserien Teak-decking Systems (TDS), som indeholder TDS SIS 440 fugemasse i sort, hvid og grå, TDS FFE 200 epoxylim til nedlimning af teakdæk og TDS ECO Cleaner, som er udviklet specielt til rengøring af teaktræ.

TDS fugemassen er som den eneste på markedet primerfri, hvilket betyder, at der spares et trin i arbejdsgangen. Fugemassen er derudover meget let at slibe og synker minimalt under hærd-ningen.

TDS ECO Cleaner er en serie af vandbaserede rengøringsprodukter udviklet specielt til brug på teaktræ. Produkterne indeholder i modsætning til andre rengøringsprodukter hverken opløs-ningsmidler, syre eller kausisk soda og er dermed meget miljøvenlige.

Aktiv bundmaling
Hvis båden skal yde sit bedste gennem hele sæsonen, er det vigtigt at forebygge, at bunden gror til med alger og rur. Til det formål har Jotun udviklet to typer af bundmalinger med aktive biocider, som sørger for at holde bunden fri for begroning.

NonStop VK er en selvpolerende bundmaling, som kan bruges på de fleste bådtyper. Racing VK er en hård bundmaling, som er særligt velegnet til speedbåde, idet den giver en hård, glat og slibbar overflade.

Før den nye bundmaling påføres, skal bunden rengøres og eventuelt af-fedtes. Det kan også være nødvendigt at slibe skroget eller påføre en primer som eksempelvis Jotun Antipest eller Jotun Vinyl Primer.

Uanset hvad den konkrete opgave kræver, har Bauhaus et bredt sortiment af plejeprodukter, rengøringsprodukter, reparationsprodukter og malingprodukter i bedste kvalitet, fortæller Bauhaus til pressen.

content-loader
content-loader
content-loader