Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
49erne er klar på Mallorca. Foto: Katrine Bertelsen

Sportschef forventer 49erne i top 3 på Mallorca

Danmark har verdensklasse-sejlere i 49er og det skal afspejles i resultaterne ved world cup på Mallorca. Starten går 1. april og minbaad.dk er på sidelinjen.

Af Troels Lykke |

Årets første World Cup-stævne for de danske landsholdssejlere skydes i gang 1. april på Mallorca. Over 900 sejlere deltager i det traditionsrige stævne, der gennem tiden har haft adskillige danske vindere.
 
OL-medaljevindere skal præstere
Sidste år vandt den olympiske guldvinder Jonas Warrer, sammen med Søren Hansen, i 49er-klassen. I år er han tilbage med OL-bronzevinder Peter Lang som ny gast.

Holdet er sammen med OL-bronzevinder Allan Nørregaard og Anders Thomsen de bedste danske bud på en topplacering.
 
"De to erfarne besætninger skal præstere - jeg ser gerne en af dem i top 3 på Mallorca. Den eneste indikation vi lige nu har af danskernes niveau, er Jonas Warrer og Peter Langs tredjeplads under det store træningsstævne på Mallorca i forrige uge. Så jeg forventer, at de leverer et godt resultat," er sportschef Thomas Jacobsens vurdering.
 
Forventninger til talenterne
 Dansk Sejlunions sportschef ser også frem til at følge de nye talentfulde besætninger i både 49er og 49erFX. Sidstnævnte er ny olympisk klasse for kvinder og her stiller Danmark med fem besætninger.
 
"49erFX-klassen er svær at spå om. Vi har en forventning om, at vi har besætninger med fremme der kan ligge i top 8 hen over året. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen vandt træningsstævnet og har vist gode takter i den nye klasse," siger Thomas Jacobsen.
 
I en-mandsjollen Laser Radial stiller fire danske sejlere op til World Cup-stævnet. Der har været stor udskiftning internationalt i klassen efter OL sidste sommer. Stævnet på Mallorca bliver en god indikation af hvor langt op i hierarkiet danskerne kommer efter udskiftningen.
 
World Cup-stævnet, 44 Trofeo SAR Princesa Sofia - MAPFRE, indledes med practice race den 31. marts. Indledende sejladser starter 1. april, finalesejlads sejles 6. april.
 

content-loader
content-loader
content-loader