Gå til hoved-indhold
Det var en ufrivillig bomning der var skyld i ulykken. Foto Erik VenøboTur
Det var en ufrivillig bomning der var skyld i ulykken. Foto Erik Venøbo

Druknet med vest på

Den 55-årige sejler der omkom i Kattegat d. 20. august, havde svømmevest på, men den var ikke lynet og skridtgjorden var ikke gjort fast.

Af katrine bertelsen |

På trods af SOKs intensive eftersøgning af en overbordfalden sejler i Kattegat d. 20. august, blev han først fundet to dage senere af en hollandsk sejler.

Politikommisær Mogens Brøndum fra pressesektionen i Østjyllands politi fortæller til minbaad.dk, at sejleren er død ved drukning. Han blev fundet med ansigtet nedad og med kroppen liggende dybt i vandet. Han havde en orange Secumar vest på, men lynlåsen var ikke lynet og skridtgjorden var ikke gjort fast.

Bom i brystet

Sejleren faldt i vandet ca. 4 sømil syd for Anholt ved 10-tiden, tirsdag d. 20. august. Alarmen gik kl. 10.24, hvor vennen på båden slog alarm. En pludselig kursændring gav en ufrillig bomning, og sejleren fik bommen i brystet og faldt over bord.

Ifølge den tilbageblevne ven om bord, kom det som lyn fra en klar himmel, og han kunne med forfærdelse se sin kammerat gå over bord. Da den efterladte ven på båden ikke var erfaren sejler, slog han alarm til SOK.

Det var godt vejr med god sigtbarhed, og 6-7 m/s vind fra nordvest, men på trods af de gode forhold, måtte SOK opgive eftersøgningen ud på aftenen, og sejleren blev først fundet to dage senere.

Sten Emborg fra Søsportens Sikkerhedsråd opfordrer til, at når man har sikkerhedsudstyr om bord, er det vigtigt at bruge det korrekt.

- Det vil sige at en redningsvest skal være korrekt taget på, og lukket, fastslår han.

content-loader
content-loader
content-loader