Gå til hoved-indhold
Marie og Ida Marie efter sejren i dag. I aften kører de til Finland og sejler EM. Turen tager et døgn. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Marie og Ida Marie efter sejren i dag. I aften kører de til Finland og sejler EM. Turen tager et døgn. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Dansk U-24 VM-sejr til Ida Marie Baad og Marie Thusgaard - se nu videointerview

Det blev en lang, men lykkelig dag for de to landsholds-sejlere, Ida Marie Baad og hendes gast Marie Thusgaard, da de vandt U-24 VM i 49erFX. Mads og Emil Lübeck tog sølv.

Af Troels Lykke |

For på hjemmebane måtte duoen vente i tre stive timer før dommeren Christian Lerche fra Hellerup Sejlklub satte 2. og 3. medal race-sejlads i gang ud for havnepromenaden ud for Aarhus Sejlklub.

Og allerede efter at anden medal race ved U-24 VM var sejlet og med Ida Marie og Marie Thusgaard, som suveræne vindere med flere hundrede meter, var U-24 VM guldet i hus.

- Vi vidste godt den var hjemme efter anden medal race, for det fortalte vores træner Peter (Hansen, red.), men vi ville stadig gerne gøre det godt i den sidste sejlads, siger Marie Thusgaard, storsmilende. Vinderne blev klappet i mål og de sejlede paradesejlads, som da de vandt EM sidste år, foran 200 tilskuere. Duoen var meget populære blandt de nærmeste konkurrenter fra Tyskland og Holland, for de gav kram og fortalte, at de to århusianere var de rigtige vindere af stævnet.

- Det er så fedt at vinde, også selvom der kun var fem fra verdenstoppen med så er det altid svært at vinde et stævne, også fordi at vi har lært en masse i stævnet, også om risikovurdering i en sejlads, om man skal følge konkurrenterne eller sejle efter vindspringene, som har været meget store, siger Marie Thusgaard

Hun holder fast i den lette, men brede 49erFX, der er ved at vælte på havnen, da et vindpust tager fat i de gennemsigtige sejl. Sejlerne havde i stævnet overskud til at få kritik i sejladser de ellers havde vundet. Og de virker meget ivrige omkring at suge ny viden til sig.

- Vi har haft meget fokus på hvad vi kunne blive bedre til i stævnet, selv i sejladser som vi vandt, fik vi en dialog med vores træner om hvad vi kunne gøre bedre, fx om ikke at tage for mange chancer ved startlinjen, siger Ida Marie Baad.

Brødrene Lübeck tog sølv. De nåede ikke at sejle medal race, vinden sprang for meget.

content-loader
content-loader
content-loader