Gå til hoved-indhold
Formand for Vallensbæk Sejlklub, Kenneth Bøggild (tv), overrækker elitesejleren Michael Hestbæk beviset på, at han nu er æresmedlem af klubben. Foto: Vallensbæk SejlklubSejlklubber
Formand for Vallensbæk Sejlklub, Kenneth Bøggild (tv), overrækker elitesejleren Michael Hestbæk beviset på, at han nu er æresmedlem af klubben. Foto: Vallensbæk Sejlklub

Michael Hestbæk æresmedlem i Vallensbæk Sejlklub

Elitesejleren Michael Hestbæk blev udnævnt til æresmedlem af Vallensbæk Sejlklub. Det er Hestbæks sportslige resultater og trofaste engagement i Vallensbæk klubben, der udløste udnævnelsen.

Af katrine bertelsen |

Michael Hestbæk har sejlet OL for Danmark fire gange og vundet 40 internationale og nationale medaljer. På generalforsamlingen i sidste uge blev Michael Hestbæk udnævnt til æresmedlem af hjemklubben VSK.

I sin begrundelse for udnævnelsen fremhævede sejlklubbens formand, Kenneth Bøggild, Michael Hestbæks sportslige resultater og store og trofaste engagement i Vallensbæk klubben.

Michael startede allerede i klubben som 12-årig og fortalte i takketalen, at han var med til at lægge SF-stenene på slæbestedet og bygge klubhuset, da medlemmerne af VSK i begyndelsen af ’80-erne med egen arbejdskraft forvandlede de nøgne, kunstige øer i den nye Strandpark til en havn med broer, kaj og bygninger.

Michael Hestbæk har sejlet Starbåd og 49’er for Danmark i OL i 1996, 2000, 2004 og senest i London i 2012, og han har vundet ikke færre end 22 VM- og EM-medaljer.

Seneste triumf var, da han i spidsen for den danske besætning i sejlsportens Champions League mødte en række af Europas bedste professionelle besætninger, og efter 44 fantastisk spændende sejladser slog den italienske favoritbåd.

3. generation på vej

Michaels 8-årige søn Mark overgik sin far, da han stillede op som skipper på en Match 28 båd og vandt Vallensbæk Matchrace (deraf navnet VM) ved klubbens standernedhaling sidste lørdag i oktober.

Og her viste Mark, at han ikke blot har arvet sin fars, men også sin farfars evner på vandet. Farfar er Jens Ole Hestbæk, der i en lang årrække har været en af Vallensbæk Sejlklubs bedste sejlere med mange mesterskaber og sejre i Sjælland Rundt på CV’et.

content-loader
content-loader
content-loader