Gå til hoved-indhold
Patrick Döpping sejler og træner året rundt. Også juleaften, siger hans far, Jonas Döpping.Kapsejlads
Patrick Döpping sejler og træner året rundt. Også juleaften, siger hans far, Jonas Döpping. - Træner han ikke er han ikke i balance, siger faderen. Foto: Troels Lykke

Patrick Döpping på bronzeplads ved Laser Radial U-19 EM

Vi så i dag onsdag Patrick Döpping sejle fra de fleste af de 78 konkurrenter i guldfeltet i Egå, hvor klubben nu er ramt af indbrud på regatta-kontoret. I morgen sejles stævnets sidste to sejladser.

Af Troels Lykke |

Det går godt hos drengene ved U-19 Laser Radial-EM, set med danske øjne, hvor 240 sejlere fra 29 nationer deltager, i alderen 15 til 18 år.

Et felt for kvinder er også med, her er bedste dansker Laura Topsø-Jensen på en  50. plads, så bedre ser det ud for Egå-sejleren Patrick Döpping.

Han pumpede med sejlet, så den lette Laser-jolle, planede ekstra hurtigt. Da han bommede ved et bundmærke, var det i fuld balance og overskud, i otte m/sek.

Og han var komfortabelt tohundrede meter foran nummer tre og hundrede meter efter den spanske favori Joel Rodriguez Pérez, der fører stævnet, der slutter torsdag. Patrick Döpping ser ud til at få bronze.

Han er godt nok på en fjerdeplads, før de sidste to sejladser, men nummer to i stævnet er fra Singapore, og kan ikke modtage en medalje, fordi han kommer uden for Europa.

Samtidig er der lovet frisk vind, hvilket er noget, der passer den veltrænede Egå-sejler, der 1,79 meter høj og uden et gram fedt på kroppen.

Hans træner Alberte Holm Lindberg, siger om Patrick Döpping:

- Han angreb rigtigt modent i dag. Han så frem mod næste vindspring. Han kigger allerede langt frem i banen, selvom han kun er 16 år. Alt er muligt for Patrick. Han er typen, der er villig til at træne meget og han har meget talent. Det er helt sikkert en som man skal holde øje med de kommende år, siger den respekterede kvindelige træner, der er tidligere EM-bronzevinder i Laser Radial.

Stævneleder Jonas Döpping kæmper en brav kamp for at få det hele til at køre i stævnet.

- Derfor var det træls at der var indbrud på regatta-kontoret hvor vi stjålet præmier og sejlertøj bl.a., siger stævnelederen. 

Patrick Döpping sejlede en 19, 2 og 3. plads hjem i onsdagens sejladser. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader