Gå til hoved-indhold
Flere havne blev ramt hårdt af stormen Bodil. Foto: Stig MunchausHavne
Flere havne blev ramt hårdt af stormen Bodil. Foto: Stig Munchaus

FLID-havne møder politikere omkring erstatning til Bodils ofre

FLID fortsætter indsatsen med at overbevise politikerne om behovet for at komme de Bodil-ødelagte havne til undsætning. Torsdag mødte FLID de ansvarlige politikere.

Af Troels Lykke |

Torsdag var Jesper Højenvang fra på vegne af FLID en tur forbi Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg for at tale lystbådehavnenes sag i spørgsmålet om erstatning oven på Bodils ødelæggelser i december sidste år.

- Vi fik afleveret vores budskab. De lyttede til os og stillede spørgsmål. Og det var min fornemmelse, at vores budskab gjorde indtryk, siger Jesper Højenvang, direktør i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID).

Vi opgiver ikke

Et enigt Folketing fremlagde i sidste uge et lovforslag, der på efterbevilling yder hjælp til de husejere, som blev ramt af oversvømmelser, da stormen hærgede. Men lovforslaget nævner ingenting om de havne, der har ødelæggelser for til sammen cirka 28 mio. kroner.

- Vi har ikke opgivet kampen. Derfor havde vi søgt om foretræde for udvalget - forud for den politiske behandling i Folketingssalen, forklarer Jesper Højenvang og tilføjer:

- I dag havde vi lejlighed til at fremlægge vores argumenter med vores egne ord og direkte foran de ansvarlige politikere. Jeg kan ikke sige, vi fik et konkret resultat med hjem - det havde vi heller ikke forventet, men vi holder sagen kørende, og det er vigtigt. Loven er jo ikke vedtaget endnu.

Personlig beretning

Foruden Jesper Højenvang var FLID repræsenteret af Inger Sidney Olsen, der direktør i den familieejede Mullerup Havn ved Slagelse. Havnen har ødelæggelser for cirka to mio. kroner.

- Mullerup Havns situation er dybt alvorlig efter Bodil, og jeg er overbevist om, at det gjorde indtryk på politikerne at blive præsenteret for Inger Sidney Olsens personlige beretning. Hun bragte virkeligheden ind på Christiansborg, siger Jesper Højenvang.

Han understreger, at FLID fortsætter arbejdet med at få lystbådehavnene tilgodeset i de kommende ændringer af stormflodsordningen.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader