Gå til hoved-indhold
Tur

Spiler blæste ud i 20 m/sek. og ufrivillig bomning i ARC-sejlads for tre danskere

Bølgerne var som et tre etages patriciervilla i Hellerup, da spiler blæste ud på Scarlet Oyster 48 i ARC-sejladsen over Atlanterhavet. Ingen kunne nå at reagere, båden surfede afsted med 17 knob da spiler blæste ud langs sideligene.

Af Troels lykke |

Wow wow wow - Dramatik på åbent hav, sådan skriver de tre vikinger  Henrik Linde, Flemming Christiansen og Niels Christiansen, på fb siden Danish Vikings - de tre gaster er på vej over Atlanterhavet på en hurtig Scarlet Oyster 48 med den britiske skipper Julian white.

De kæmper mod St. Lucia i Caribien, følg dem på GPS-tracking fra ARC-sejladsen på 2.800 sømil.

I dag skriver de tre gaster: 

Der kom pludseligt et vindpust på over 40 knob (20 m/s). Ingen kunne nå at reagere, båden surfede afsted med 17 kn fart og blæste hele spileren ud langs sideligene.

Alle reagerede hurtigt, også dem der ikke var på vagt. Spileren blev hevet indenbords og pakket ned i sækken - og gemt langt væk.

Den kommer vi ikke til at bruge igen.

Sorte skyer alle vegne - ufrivillig bomning

Derefter skete det, der ikke måtte ske - Der var små sorte skyer alle vegne og pludselig, på vej ned af en bølge med 15 kn fart, var det som at ramme en mur... Vi lavede en ufrivillig bomning, og desværre var det en af vikingerne, der lavede den. 

Vinden har frisket yderligt op efter vi blæste den store heavy spiler ud. Vi sejlede efterfølgende med vores anden max spiler og bølgerne var så høje som en tre etages patriciervilla i Hellerup.

Vindene steg til over 40 knob og drejede på få sekunder. En ufrivillig bomning var uundgåelig. Nu ved vi hvordan det er, at blive ramt af en squall line.

Alle havde vest på og liner sat fast. Alle er OK, men nu må de mindre sejl vist snart i brug.

Nærmere beskrivelse af dagens dramatik kommer, når vi er i land.

content-loader
content-loader
content-loader