Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Kirketerps rapport fra Cape Town - Rio i 60 knobs vind

- Vi havde en time med 50 knob stabilt, og pust på 60 knob, skriver Martin Kirketerp, der så Nelson Mandelas fangeø efter start. Se ham på video og læs eksklusiv rapport til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Martin Kirketerp skriver fra VO 70eren Maserati, der er i front viser tracking:

Status fra os om bord på Maserati er, at vi er kommet igennem stormen. Vi startede i helt tynd luft ved Cape Town, sejlede tæt forbi Robben Island, hvor nu afdøde Mandela sad igennem 25 år.

Allerede første nat ramte vi et lavtryk der var rigtig meget gang i. Vi havde en time med 50 knob stabilt, og pust på 60 knob. Så er der dømt nursing af båd og mandskab.

Vi sejlede med 3 reb i storen og stormfok og tyggede os stille og roligt afsted. Det eneste der gik i stykker var en stacking post.

Man har stacket sejl til luv, og så sætter man en metalstang ned igennem et hul i dækket, og den rev så løs fra dækket.

Hul i dækket - vandet fossede ind

Så der var et cirka 5 cm diameter stort hul i dækket, lige over et par soveposer, madrasser og personlig bagage. Og der kom rigtig meget vand igennem sådan et hul.

Så det var noget med spande under og hurtigt skift. En kulfiberplade over toppen og en tube sikaflex og fire skruer...Husk plasticpose omkring boremaskinen, bare for at tage det værste vand.

Vi kom således igennem stormen, og ud på den anden side, og har hamret afsted med 20 til 30 knobs båd speed siden da. Vinden er ved at at løje lidt, cirka 16 knob blæser det nu. Men vejrudsigten er fortsat generelt fin ud.

Rio er vidst nok 40 grader varmt, sådan er rygterne her på båden, om det passer ved jeg ikke. Crewet er 10 mand inklusiv mediaman.

Kirke

content-loader
content-loader
content-loader