Gå til hoved-indhold
Sejlsportsligaen er et markant eksempel på nytænkning, skriver Thomas Jacobsen. Foto: Søren Svarre, sejloto.dkKapsejlads
Sejlsportsligaen er et markant eksempel på nytænkning, skriver Thomas Jacobsen. Foto: Søren Svarre, sejloto.dk

Sportschef: Sejlsportsligaen vækker de unge

- Jeg konstaterer, at en del frafaldne unge sejlere pludselig var tilbage i sporten, fordi de pludselig igen havde en fed udfordring, sådan blogger OL-sportschef Thomas Jacobsen.

Af Troels Lykke |

Lige nu er Sejlsportsligaen det mest markante eksempel på nytænkning. Jeg ser ligaen som et formidabelt projekt for dansk sejlsport, sådan skriver OL-sportschef, Thomas Jacobsen, blandt andet på sejlsport.dk.

Også set i forhold til talent- og kompetenceudvikling for unge sejlere. Jeg har selv oplevet utallige frustrationer i årenes løb, hver gang en ung, talentfuld sejler fravalgte sejladsen af den ene eller anden grund. Ofte fordi, han eller hun manglede noget attraktivt og udfordrende kapsejlads.

Det er en kendsgerning, at vi har et kæmpehul mellem kraftcentereliten og så det næste lag af sejlere, der for manges vedkommende har masser af potentiale og lyst til at sejle – men som mangler et sejladsformat med de rigtige sportslige udfordringer. Uden at økonomien bliver en tung barriere.

Mange unge i ligastævne
Jeg skal ikke her påstå, at Sejlsportsligaen er det endegyldige svar på vores udfordringer. Men jeg konstaterer med stor tilfredshed, at ligastævnet i Rungsted havde deltagelse af ganske mange unge sejlere, hvoraf flere hører til blandt de største talenter, vi har i øjeblikket.

Jeg konstaterer også, at en del frafaldne unge sejlere pludselig var tilbage i sporten, fordi de pludselig igen havde en fed udfordring. Og vigtigst af alt oplevede jeg, hvordan alle sejlere – uden undtagelse, tror jeg – havde en kæmpeoplevelse, som de tager med hjem og fortæller om i deres klubber.

Jeg har selv sejlet matchrace i mere end 15 år. En disciplin, der minder om ligasejlads på utrolig mange punkter. Hver tirsdag underviser jeg kraftcentersejlere i samme disciplin, og jeg underviser også det lokale ligahold herhjemme i min egen klub, Middelfart.

Anbefaling af ligasejlads
Det er min STØRSTE anbefaling til alle at deltage i den form for sejlads, som ligaen er baseret på.

Det er sjovt og let tilgængeligt. Og det giver sejlerne nogle kompetencer (bl.a. taktik, samarbejde og kommunikation), der er enormt værdiskabende. Også for sejlere med OL-ambitioner.

Jeg glæder mig til at følge, om energien fra Rungsted kan følges op forstærkes over de næste ligastævner. Hvis dét sker, kan ligaen blive en vigtig ”game changer” for dansk sejlsport, skriver sportschefen på sejlsport.dk

Thomas Jacobsen er glad for at Dansk Sejlunion tænder de unge med ligaen. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader