Gå til hoved-indhold
Battery Park og New Yorks højeste bygning: One World Trade Center eller Freedom Tower, der er bygget på Ground Zero. Foto: Signe StorrTur
Battery Park og New Yorks højeste bygning: One World Trade Center eller Freedom Tower, der er bygget på Ground Zero. Foto: Signe Storr

Signe sejler fra Newport til New York - fire månders storbyliv venter i Allegro 30

Langs Hudson floden, på vestsiden af Manhattan, er vores nye hjem de næste fire måneder: en bøje ved 79th Street Boat Basin. Fire måneders storbyliv venter!, skriver Signe Storr fra New York.

Af Signe Storr, New York |

Efter 14 dage i Newport blev vi klar til at sejle til New York. Vi var blevet lidt forsinket, da Henrik havde bestilt en ny holdingtank hos en lokal smed, der viste sig at være lidt uberegnelig.

Den ene dag havde han i stedet ledt efter sine nøgler, og den anden dag havde han repareret en brugt cykel, han havde fundet ved storskrald. Til sidst måtte Henrik besøge ham dagligt for at minde ham om, at han skulle lave vores holdingtank!

Efter 14 dage blev den færdig, og vi lagde fra kaj. Jeg nåede dog kun lige at sige til Henrik: ”Så er vi af sted, fedt nok!”, hvorefter det sagde dunk-dunk-dunk – og vi sad fast! 20 meter fra broen!

Henrik bad mig om at sætte båden i fuld bak, og selv svingede han bommen ud til siden og kravlede ud på den for at vippe båden fri – og det lykkedes heldigvis! I sådanne tilfælde er vi taknemmelige for vores langkølede båd.

Der er to måder at sejle de ca. 150 sømil fra Newport til Manhattan: Enten ud i Atlanten øst for Long Island eller vest via Long Island Sound.

Vi valgte det sidste, men måtte sejle natten igennem det første døgn, da jeg havde bestilt billetter til Svanesøen to dage senere. (En del af kompromiset: Jeg sejler, og Henrik går med til ballet).

I Long Island Sound blev vi stoppet af en politibåd. De ville vide, om vi havde tjekket ind i staten New York, hvilket vi ikke havde, da der på vores cruising permit stod, at vi skulle tjekke ind, når vi ankom. (Desuden vidste vi ikke, hvilken stat vi befandt os i).

De ville dog gerne, at vi tjekkede ind med det samme, hvilket vi gjorde. Af hvilken årsag, ved vi ikke, men mens vi fortsat havde en politibåd sejlende ved siden af os, kom U.S. Coast Guard drønende.

De ville også have, at vi tjekkede ind, hvilket vi jo netop havde gjort, men de ville gerne, at vi ringede til et andet telefonnummer.

Jeg syntes, at Henrik parlamenterede lige rigeligt med dem, men det lod de ikke til at tage sig af, og Henrik ringede til det nye nummer, der viste sig at være den samme mand, og alle var tilsyneladende tilfredse.

Alt dette tog omkring 20 minutter, og alt imens sejlede vi videre med en politibåd med blå blink og U.S. Coast Guard i hælene. Udefra må vi have lignet nogen, der havde gjort noget helt forkert!

Der er meget tidevand omkring Manhattan, så man skal helst planlægge sin ankomst. Vi lagde os for anker lige før indsejlingen til East River, så vi kunne sejle igennem den berygtede Hell Gate ved slack.

Hell Gate er det mest strømfyldte sted på East River, hvor strømmen kan løbe op til 5-6 knob.

Vi ankom dog som anbefalet, og det forløb så godt, at vi først fandt ud af, at vi var sejlet igennem Hell Gate, længe efter at vi var passeret! Resten af turen blev en eksplosion af indtryk efter vore mange måneder uden storbyer og støj:

Vi sejlede ned langs Manhattans skyskrabere og to etagers trafikveje, rundt om Battery Park og finansdistriktet på sydspidsen af Manhattan med udkig til Frihedsgudinden ved siden af Ellis Island, og til sidst op langs Hudson floden på vestsiden af Manhattan til vores nye hjem de næste fire måneder: en bøje ved 79th Street Boat Basin. Nu venter fire måneders storbyliv!

P.S. Lige nu holder vi øje med orkanen Arthur, der er på vej op ad den amerikanske østkyst. www.nhc.noaa.govPolitiet og U.S. Coast Guard følger os på vej i Long Island Sound.

Vi ligger os for anker for natten uden for indsejlingen til East River.

The Empire State Building set fra East River.

content-loader
content-loader
content-loader