Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Danske Dolmer fører Volvo mod Abu Dhabi - Vestas overvejer ny båd

Team Brunel med Dolmer og Bekking er i front og mangler kun 821 sømil til Abu Dhabi. Danske Vestas opgiver vraget på revet og overvejer at bygge ny båd, fortæller Vestas Morten Albæk. Få update.

Af Troels Lykke |

Team Brunel fører over Dongfeng med 13,7 sømil, viser Volvo Ocean Race siden

Vestas' navigatør Wouter Verbraak kan meget vel være fortid, hvis der bliver bygget en ny båd til Vestas-holdet. Morten Albæk, ledende Vestas-medarbejder blev nemlig spurgt om grundstødningen får konsekvenser for holdet.

Her svarede han i går i Abu Dhabi, på en pressekonference, hør det her, at det var sikkert at skipper Chris Nicholson fortsætter, som leder af holdet. Han sagde ikke at jeg bakker op om hele holdet.

Et hurtigt gæt er derfor, at navigatøren smides af holdet efter sit livs fuck-up til søs.

Det er meget muligt, at Chris Nicholson er skipper og normalt sætter holdet, men Vestas kan meget vel stille betingelse om ny navigatør, så Aarhus-firmaet viser handlekraft, når de skal smide nye millioner kroner ind i oprydning og evt. betaling/erstatning af ny VO 65er.

Hidtil har Vestas lejet eller leaset den nu havarerede VO 65er.

På pressemødet kom også det frem, at man om bord på Team Vestas Wind, ikke havde zoomet ind på det elektroniske søkort, man troede der var 40 meter dybt vand og at alt var i fineste orden.

Holdet kom fra 3.000 meter vand til 40 meters dybde, troede Vestas-holdet, lige før de ramte grunden.

Morten Albæk fra Vestas fortæller at Vestas, Volvo Ocean Race og et forsikringsselskab arbejder på en redegørelse for hvad der egentlig skete helt præcist da Vestas drønede på revet i Det Indiske Ocean lørdag 29. november.

Pressemøde i Abu Dhabi med Knut Frostad, tv., Wouter Verbraak, Chris Nicholson, Morten Albæk, Vestas og Morten Kamp Jørgensen, Vestas.

content-loader
content-loader
content-loader