Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Bjarke Johnsen. Der er 30 contendere i Danmark, men trods det beskedne tal, så blander vi os i verdenstoppen, fortæller Jon Møgelhøj.

Contender: De bedste starter 30 sekunder senere

Under træning tog Contender-klassen nye metoder i brug. Verdensmesteren fra 2011, Bjarke Johnsen, gav gode råd fra sig til 20 sejlere. Jon Møgelhøj giver rapport.

Af Troels Lykke |

Første weekend i april betyder også første samling for den danske contenderklasse. I år samledes tyve contendere i Hellerup til en sæsonoptræningslejr.

Der var i år hovedsageligt tale om sjællandske sejlere, men også tre tyskere og to jyder havde fundet vej til Hellerup.

Der er ca. 30 contendere i Danmark, men trods det beskedne tal, så blander vi os i verdenstoppen.

I 2013 fik Danmark sin anden verdensmester i klassen, da Søren Dulong Andreasen fra Hellerup vandt VM på Comosøen i Italien.

Verdensmesteren fra 2011, Bjarke Johnsen, Jyllinge Sejlklub, var også at finde til træningslejren, dog ikke som aktiv sejler, men som klassens træner. Så med to verdensmestre og fem sejlere mere som hører til i verdenstoppen var det en træningslejr af højeste kvalitet.

Bjarke var god til at diskutere trim med de bedste sejlere, samtidig med at han også var en stor hjælp for alle de nye i klassen.

Ikke perfekt sejlervejr

Man kan ikke sige at det var en weekend med perfekt sejlervejr. Lørdag stod den på vind i den lettere ende af skalaen, drilsk pålandsvind med dertilhørende bølger og krapsøer. Flere fik også testet at både luft og vand stadig var ganske koldt.

Træningen lørdag var delt i to træningspas. Om formiddagen blev der sejlet på en lille bane ud for havnen, og eftermiddagen blev brugt på et langt kryds ud forbi møllerne ved Middelgrund.

Særligt eftermiddagsturen var præget af drilske bølger og krapsøer, og som Bjarke sagde:

”Not conditions where you fall in love with the contender…”, så vi fik masser af gode råd til hvordan man får skabt fart i jollen selvom bølgerne kan ødelægge rytmen og flowet i båden.

Søndag var der igen let vind, og igen blev der sejlet på en lille bane lige ude foran havnen.

30 sekunder senere til de bedste

Denne gang med en alternativ startprocedure, hvor de bedste sejlere startede 30 sekunder efter de langsomste sejlere.

På den måde oplevede de bagerste at starte med fri luft, imens de bedste sejlere fik trænet at krydse op igennem et felt. Det gav nogle sjove og gode sejladser, hvor vi også fik prøvet at bytte lidt rundt i de sædvanlige resultater.

Særligt i en af sejladserne var der tale om den totalt omvendte verden, da Ole Lahn, som blev nr. 156 til sidste års VM, rundede topmærket først imens verdensmester Søren Dulong Andreasen rundede som næstsidst.

Træningslejren var startskuddet til en spændende sæson for contenderklassen, hvor særligt EM i Kühlungsborn ved Rostock i Tyskland bliver årets højdepunkt.

Her bliver det spændende at se om den danske verdensmester Søren Dulong Andreasen fra Hellerup kan føje et EM til listen af sejre – eller om Jesper Nielsen kan forbedre sin bronzemedalje fra sidste EM.

Udover EM starter forventes der også et stort antal contenderjoller ved Sail Extreme i Kerteminde og årets danske mesterskab i Hellerup.

Jon Møgelhøj, Skovshoved Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader