Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mapfre kom i mål flere dage efter vinderne. Den sved.

Mapfre dropper navigatør og stjernesejler står af efter sidsteplads

Navigatøren erstattes af Jean-Luc Nélias, der sejlede med de franske vindere i 2011-2012. Vendee Globe vinder, solo-sejler Michel Desjoyeaux, forlader også Mapfre i Volvo Ocean Race.

Af Troels Lykke |

Det er typisk at der kommer udskiftninger på holdene efter 1. etape, hvor sejlerne har følt hinanden på tænderne i over 25 dage i Volvo Ocean Race.

Og når den tidligere OL-guldvinder Iker Martinez bliver sidst og taber ansigt, efter han for tre år siden var kommet først til Cape Town i Volvo Ocean Race, må der ske noget.

Der er derfor antageligt tale om en direkte fyring af Nico Lunven fra Mapfre, holdets presse-team skriver det imidlertid ikke i deres pressemeddelelse i dag.

Stjernesejleren, dobbelt Vendee Globe-vinder, Michel Desjoyeaux, 49, siger også farvel og tak til det spanske hold, hvor der næppe har været en fest om bord, efter de var flere hundrede sømil efter de førende og blev slået af kvinderne nærmest på målstregen i Cape Town efter de har sejlet 8.525 sømil.

Michel Desjoyeaux vil dog være tilgængelig for holdet, men han stiger ikke om bord igen, når starten går onsdag den 19. november mod Abu Dhabi.

Han fortæller at det har ikke været en let beslutning, og at topatleter også har stærke personligheder. Så kan man regne resten ud.

Det er endnu ikke besluttet hvem der skal afløse Michel Desjoyeaux, må vi foreslå at de ringer til Martin Kirketerp. Han er klar og falder ikke over sit ego.

Nøgledatoer i Cape Town
 
Friday, 14th November
 07.30 UTC – Skippers press conference
 11.00 UTC – Practice race
 13.00 UTC – Pro Am Race 1
 17.00 UTC – Leg 1 Prize Giving
 
Saturday, 15th November
 12.00 UTC – In Port Race
 15.00 UTC – In Port Race Prize Giving
 
Sunday, 16th November
 11.00 UTC – Pro Am Race 2 & 3
 
Wednesday, 19th November
 16.00 UTC – Start Leg 2, from Cape Town to Abu Dhabi

Allerede fredag skal Mapfre sejle practice race.

content-loader
content-loader
content-loader