Gå til hoved-indhold
Team Brunel har styr på manøvrerne, modsat SCA-kvinderne, der allerede faldt igennem efter en times sejlads. Lidt pinligt.Kapsejlads
Team Brunel har styr på manøvrerne, modsat SCA-kvinderne, der allerede faldt igennem efter en times sejlads. Lidt pinligt.

Bekking og Dolmer vandt Volvo-start - Vestas i front søndag eftermiddag

Brunel holdte Abu-Dhabi bag sig banen rundt. Vi var på vandet, med 1000 andre både, og så at kvinderne lavede begynderfejl og Vestas tyvstartede. Nu sejles mod Sydafrika. Se stilling og nye fotos.

Af Troels Lykke |

Nu er det alvor. Og her viste Bouwe Bekking og Jens Dolmer fra Danmark, at Brunel er et super seriøst hold, selvom at budgettet ikke er større end Team Vestas Wind, der vi har fået officielt bekræftet er på over 75 mio. kroner, men under 100.

På en trekantbane lavede Brunel en perfekt timet startet, som de gjorde Sjælland Rundt i år og ved første mærke førte de, med SCA-kvinderne lige efter, siden dummede Sam Davies og mandskab sig voldsomt, da de ville krydse med et større forsejl.

Derefter lå de nummer fire ved næste mærke og siden kunne de ikke rulle deres forsejl ud i en bomning og så lå de sidst. Pinligt, pinligt, når nu holdet har haft mange flere måneder til at forberede sig på, ift. alle andre hold.

Vestas-holdet dummede sig også med en tyvstart, hvor de måtte vende tilbage, bsiden sejlede de sig op og lå næstsidst. Startnerver, måske?

Vi mødte Bouwe Bekking før start og han var helt, helt rolig.

- Vi skal bare holde os til konkurrenterne her i starten og lige nu fører de, men Abu-Dhabi 100 meter efter. Bådene er ens og sejler ens i Volvo Ocean Race

Følg holdenes stilling via gps her

Sådan var banen i dag i Alicante. Nu mangler der 6.487 sømil til mål. Brunel-holdet har taget mad med til 26 dage.

66 meter tilskuerbåd, 83 meter høj mast...

150 frivillige i Alicante til Volvo-start.

Eneste svensker i sejladsen, Martin Strömberg fra Dongfeng.

Flere frivillige.

50.000 var til start i Alicante.

Bouwe Bekking med Laura og hustru, kort før start.

Jens Dolmer med sin datter, Esther.

Vestas på vej mod Cape Town.

Vestas tyvstartede. Den var dyr, Chris Nicholson.

Kvinderne i SCA var godt med fremme, men så lavede de begynderfejl, hvordan kan det ske?

Bekking og co. var gode i dag. Fotos: Troels Lykke

 

content-loader
content-loader
content-loader