Gå til hoved-indhold
Til lyden af en kvinde, der sang ”God Bless America” dalede det amerikanske flag fra en helikopter med en faldskærmsudspringer. Foto: Signe StorrKort Nyt
Til lyden af en kvinde, der sang ”God Bless America” dalede det amerikanske flag fra en helikopter med en faldskærmsudspringer. Foto: Signe Storr

Signe i Chicago: Til lands, til vands og i luften

- Da vi netop var sejlet over Atlanten, var Henrik så træt af at sejle, at han spurgte, om vi ikke i stedet skulle forlade båden i Caribien og flyve gennem Afrika, skriver Signe Storr.

Af Signe Storr, USA |

Som sikkert mange andre mænd, så interesserer Henrik sig for både biler, både og flyvemaskiner, om end han i perioder viser mere interesse for det ene frem for det andet.

Da vi netop var sejlet over Atlanten, var Henrik så træt af at sejle, at han spurgte, om vi ikke i stedet skulle forlade båden i Caribien og flyve gennem Afrika. Da satte jeg dog foden ned. Efter 31 dage på Atlanten, så ville jeg belønnes med hvide palmestrande: Nu sejler vi!  

Min venindes kæreste har en gang sagt, at det ultimative en kvinde kan gøre for sin mand er at tage med til en bådudstilling, men jeg tror, at hvis han også havde interesseret sig for flyvemaskiner, så ville han synes, at det var en større bedrift at følge med til en flyudstilling.

Jeg har altid glædeligt fulgt med Henrik til bådudstillinger rundt omkring i Europa, da de som regel har ligget i nærheden af en storby og har kunnet kombineres med en shoppingtur.

I denne uge har jeg derimod fulgt med til flyudstilling i Oshkosh, Wisconsin, om hvilken en ung lokal pige sagde: ”Not much is going on here”.

Oshkosh ligger 300 km nord for Chicago, så vi fløj til Chicago, hvor vi lejede en bil og tog på tur til byen, hvor ingenting sker på nær en af verdens største flyudstillinger for eksperimentale flyvere.

Folk flyver ind fra hele USA i deres egne flyvemaskiner og camperer under vingerne, eller de kommer kørende i deres RVs og holder en uges sommerferie sammen med de andre 500.000 flyentusiaster.

Forinden ville jeg have gættet på, at båd- og flyentusiaster var af samme skuffe med kun køretøjet til forskel, men jeg har alligevel svært ved at forestille mig, at danske tursejlere tager campingvognen til Fredericia og camperer en uge på messecentrets parkeringsplads, mens de går til bådudstilling.

Måske bådudstillinger kan lære lidt af flyudstillingerne? Men en flyudstilling har selvfølgelig den fordel, at de kan lave flyopvisninger, hvilket også var det, jeg synes var det mest interessante. (Min interesse for dingenoter til en flyvemaskine er endnu mindre end min interesse for dingenoter til en båd).

Små akrobatikflyvere kastede dem selv rundt i luften, og det amerikanske forsvars Thunderbirds drønede forbi med mellem 800-1100 km/t. De må være nået til Canada nogle gange, før de fik vendt flyene og kom tilbage i en ny formation! Alt dette blev selvfølgelig suppleret med en hyldest til det amerikanske flag – vi er jo i USA!

Nu er vi tilbage på båden, og det er dejligt at være ”hjemme” igen, selvom jeg nu godt kan få lidt smag for livet som landkrabbe, når jeg sover i en seng, der ikke gynger. Men som en sejler sagde til mig, da jeg en dag beklagede mig over livet om bord: ”Livet på land er stærkt overvurderet!” Så nu sejler vi!

Signe

Ingen road trip i USA uden at spise mindst et af dagens måltider i bilen!

Også flyentusiaster læser Mark Twain.

Det amerikanske luftvåbens Thunderbirds imponerede alle.

I Oshkosh rendte vi tilfældigvis ind i en dansk pige, der anbefalede os at tage en tur omkring Madison på vej tilbage til Chicago. Her holder vores lejede Dodge Charger midt i Madison, hovedstaden i staten Wisconsin.

Der er gode muligheder for at ligge båden i Chicago, når vi næste sommer sejler ind gennem søerne mellem USA og Canada. Her er der bøjer ud for Chicago Yacht Club.

content-loader
content-loader
content-loader