Gå til hoved-indhold
X-99 sejlere under X-Yachts Gold Cup i 2013, hvor Christian Soyka og Peter Bolvig bl.a. var om bord. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Her ses Christian Soyka under X-Yachts Gold Cup i 2013, hvor de vandt. PR-foto: Mick Anderson/Sailingpix

Verdensmestergast Peter Bolvig delte X99-tips ud

Et halvt hundrede sejlere blev i aftes klogere i Sejlklubben København, da Peter Bolvig, gast hos tyske VM-vinder Christian Soyka, mødte op. Læs nogle af hans tips her.

Af Troels Lykke |

I det skønne forårsvejr var mange spændte på om nogle af den mest vindende X99 besætnings hemmeligheder ville blive afsløret, fortæller Finn Heiden til minbaad.dk. Han fortæller videre.

Peter Bolvig, sejlklubben Sundet som de sidste 10-12 år har været omdrejningspunktet i den suveræne tyske besætning på IMMAC GER 408 styret af Chr. Soyka, forklarede om sit koncept med rigtrim og fordeling af besætningsopgaver.

Fast og hård spænding på topvanterne, helt løse mellemvanter og en lille smule trimning af undervanterne efter vindstyrken.

En kile på mastens forkant bliver hevet op når vinden løjer mellem sejladserne. Dermed opnås også mastekrum i løjt vejr som passer til storsejlets indbyggede forkurve.

I hårdt vejr sidder kilen på sin plads i mastehullet og udøver det nødvendige tryk. Kraften fra det hårdt spændte bagstag overføres derved bedst muligt til at holde forstaget så ret som muligt.

Skræmmende enkelt

Skræmmende enkelt tænkte vi andre. Enkelhed gir fart og sejre. Peter besvarede spørgsmål på en dejlig jordnær måde og forenklede tingene så vi alle kunne drage fordel af hans svar. X99 klubben takker Peter mange gange for at han stillede op.

Vindere af ranglisten

Formanden Kim Henriksen rundede den vellykkede aften af med at uddele præmien for sidste års X99 ranglisteserie:

1. DEN 573

2. Mille – DEN 517

3. Reborn – DEN 514

content-loader
content-loader
content-loader