Gå til hoved-indhold
Den danske VO 65er ses her hos Green Marine i Sydengland, hvor Wibroe og Sehested er lige nu. Foto: VestasSejlklubber
Den danske VO 65er ses her hos Green Marine i Sydengland, hvor Wibroe og Sehested er lige nu. Foto: Vestas

Hans Natorp om dansk VO 65: Kæmpe løft for dansk sejlsport

Dansk Sejlunions formand gør status efter han mødte Volvo-sejlerne i Tuborg Havn: Det går godt for dansk sejlsport i øjeblikket, skriver han.

Af Troels Lykke |

Vores Sejlerlandshold viser gode resultater i arbejdet frem mod OL 2016 – det har vi set med EM-guld til Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen i 49erFX og senest med Anne-Marie Rindoms flotte sejr i Laser Radial ved den olympiske testevent i Rio.

Sejlsportsligaen er kommet succesfuldt fra start, og hele sommeren har vi haft godt besøgte sommercamps i klubber over hele landet.

Ungdoms- og talentarbejdet fungerer godt mange steder, og på mit sommertogt har jeg mødt flere børnefamilier på tur, end jeg har set i mange år.

Alligevel har der manglet noget indtil nu! Det skriver han på sejlsport.dk

Veastas Wind
Tirsdag annoncerede vindmøllevirksomheden Vestas sit sponsorat af båden ”Vestas Wind” i Volvo Ocean Race med start primo oktober.

”Vestas Wind”, som sejler under dansk flag for KDY med hjemsted i Tuborg Havn, har de to unge danske sejlere Peter Wibroe og Nicolai Sehested som en del af besætningen.

Det er kæmpe stort for dansk sejlsport!

Vi er mange, som har ønsket os, håbet på og set frem til, at det oplagte match mellem en dansk C20-virksomhed og dansk sejlsport ville blive til virkelighed. Det er sket nu, hvor Vestas er trådt ind på scenen med en dansk båd i verdens største havkapsejlads.

Tak til Vestas og Volvo Ocean Race for at gøre det til virkelighed!

Vi har det rigtige DNA
Dagen viser også, at vi i dansk sejlsport har det rigtige DNA til at være attraktive for de store kommercielle hold. Vi har en dygtig talentmasse af sejlere, og vi har evnen til at agere og tackle udfordringerne, når vi møder dem.

Både Peter Wibroe og Nicolai Sehested er gaster på SAP Extreme Series med Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner. Med de nye roller på Team Vestas Wind kommer de til at slippe SAP-holdet og de sidste sejladser i sæsonen 2014.

Derfor er det stort, når SAP co-skipper og taktiker Rasmus Køstner trods tabet udtrykker sin stolthed over, at Wibroe og Sehested har fået chancen i Volvo Ocean Race.

Signal til ambitiøse danske sejlere
Jeg var til stede tirsdag på Tuborg Havn ved præsentationen af Team Vestas Wind, og jeg var stolt på hele sejlsportens vegne, da Morten Albæk fra Vestas erklærede, at et dansk hold med en dansk skipper er målet, når VOR-starten går i 2017.

Hvis ikke dét er en melding, der kan skrue op for drømmeblusset (og træningsprogrammet) hos enhver ambitiøs danske elitesejler, så ved jeg ikke, hvad der skal til. Det kan vist ikke blive meget større…

På pressemødet sendte Vestas’ professionelle medie-setup dansk sejlsport ud til hele verden.

Team Vestas Wind og Volvo Ocean Race med CEO Knut Frostad i spidsen havde inviteret til et conference-call, hvor journalister kloden rundt kunne koble sig på linjen med direkte adgang til hovedpersonerne: skipper Chris Nicholson og de to unge danske besætningsmedlemmer.

Værdifællesskab med sejlsporten
Nok er fodbold vores nationalsport, men det er i sejlsporten, at Danmark er en højt respekteret nation i den internationale superliga.

Det er sejlsporten, der igen og igen vinder medaljer til dansk idræt, og det er sejlsporten, der er dybt forankret i vores danske historie, kultur, identitet og geografi.

Vestas er en af vor tids største danske erhvervssuccesser. En global virksomhed med en stærk dansk forankring. En forankring, som virksomheden nu bekræfter ved at knytte sig op på dansk sejlsport.

Det handler ikke kun om vinden som fællesnævner for møller og sejlbåde – det handler også om værdier og identitet i pagt med naturen. Værdier, hvor sejlsporten repræsenterer Danmark på flotteste vis ude omkring i verden.    

Projektet fortjener synlighed
Vestas har set perspektiverne i sejlsporten. Mit håb er, at den danske sportspresse følger trop – og formår at dreje blikket lidt væk fra håndboldhaller og hele rækken af efterårstunge fodboldbaner.

Team Vestas Wind fortjener en synlighed omkring den gigantpræstation, det er at kaste sig ud i en så krævende udfordring.

Som formand i Dansk Sejlunion kan jeg kun sige: ”No pressure…, men nu er det vist jeres – sportsmediernes – tur til at give danskerne chancen for at få øje på sejlsporten. Også selvom der er to år til næste OL i Rio.”

Rigtig god vind til Team Vestas Wind. Jeg glæder mig til at følger jer derude...

Med sejlerhilsen
Hans Natorp
Dansk Sejlunion formand

content-loader
content-loader
content-loader