Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er sådan en Hallberg Rassy 312, som Hans Jacobsen fra Sundkrogen i København, har. - Jeg skulle have meldt episoden til politiet, siger han til minbaad.dk

Knarr-sejlere løber fra ansvar efter påsejling i Gilleleje

Rungsted-Knarr sejlede fornylig næsten vinkelret ind i Hallberg Rassy 312, der tilhører Hans Jacobsen, der nu er rasende. Læs hvorfor.

Af Troels Lykke |

Læserbrev fra 74-årige Hans Jacobsen, der har sejlet i 43 år:

Den 1. august ved 21. tiden og i vindstille lykkedes det føreren, af Knarr OD 102 'Olivia' af Rungsted at sejle næsten vinkelret ind i siden på min HR 312, der lå fortøjet langskibs i Gilleleje inderhavn.

En af vinduerne blev ramt på rammen og vinduet skal skiftes eller repareres.

Knarren førte ikke hækflag og ikke klubstander, der var ingen fendere på båden og ingen fortøjninger var klar. De to ombordværende bar ikke vest. Alt i alt en enestående opvisning i elendigt sømandsskab.

Føreren af båden beklagede ikke påsejlingen, men havde ellers flere undskyldninger parat, efter at han som det første spurgte: -Kan vi lægge os uden på dig? Undskyldningerne hed: - Jeg kunne ikke se helt op til spidsen af båden. Og - Min mand er ikke vant til at sejle.

Imponerende!

Der var mange vidner til hans opvisning og efterfølgende pinlige optræden, og jeg fik navne m.v. på flere vidner, der selv henvendte sig til mig.

Jeg bad ham fortøje på en af de ledige pladser i inderhavnen, men han stak af. Han sejlede uden et ord ud af havnen og kom ikke tilbage.

Sammen med en anden sejler gik jeg senere til lystbådehavnen, hvor vi fandt ham om bord på 'Olivia'. Han var aldeles ligeglad med, at han havde påsejlet min båd, for der var intet sket med hans egen.

Jeg bad om hans adresse og fik flg. arrogante svar: - Jeg bor i udlandet. Så ingen adresse men blot et tlf. nr. Han sagde, hvor båden var forsikret.

Jeg bad ham komme over på min båd i inderhavnen, så han kunne se, hvad han havde forvoldt ved sin uduelighed, men han kom aldrig, selvom jeg blev liggende hele næste dag i havnen.

En sejler på en anden båd havde i mellemtiden fundet ud af, at 'Olivia' havde to ejere.

Jeg skrev til Dansk Knarr Klub, men fik ingen svar. Det ragede dem åbenbart en høstblomst.

Jeg har desværre kun ansvarsforsikring, så ingen hjælp at hente her. Men Danske Forsikring kunne dog oplyse, at forsikringsselskabet IKKE havde modtaget en skadesanmeldelse fra nogle af bådens to ejere. Man skulle tro, det var løgn.

Fine sejlere de Knarr-ejere.

Hilsen 

Hans Jacobsen

content-loader
content-loader
content-loader