Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Containerne er nu lokaliseret. Foto: Málaga Maritima.

500 containere fra Svendborg Maersk er fundet

Maersk Line chartrede det franske Hydrographique et Océanographique de la Marine. Dette skib har med sonar gennemsøgt havbunden og lokaliseret de 500 containere.

Af Troels Lykke |

De franske myndigheder roser Maersk Line for en ”eksemplarisk, ansvarsfuld indstilling” i forbindelse med eftersøgningen efter de 500 containere, som containerskibet Svendborg Mærsk tabte i februar, da skibet kom ud i en storm i Biscayen.

”Fra begyndelsen af det, der var en større shipping-hændelse har Maersk’s indstilling var eksemplarisk. De var fuldstændig parate til at opfylde anmodninger og udviste en meget ansvarlig indstilling hele vejen igennem”, siger en talsmand fra de franske maritime myndigheder.

Det skriver Maritime Danmark.

Maersk Line chartrede skibet Borda fra det franske Hydrographique et Océanographique de la Marine. Dette skib har med sonar gennemsøgt havbunden og lokaliseret de 500 containere.

Det var et krav fra de franske myndigheders side for, at containerne ikke skulle havne i fiskefartøjers net.

Svendborg Maersk oplevede usædvanlige vejrforhold, da det i februar befandt sig 60 sømil fra Brest. Bølgerne var op til otte meter høje, og der blæste en vind op til 46 meter pr. sekund.

content-loader
content-loader
content-loader