Gå til hoved-indhold
Johnny Kirk og Gert Hulevad i Aabenraa Havn. Foto: Elvstrøm SailsTur
Johnny Kirk og Gert Hulevad i Aabenraa Havn. Foto: Elvstrøm Sails

Tordensky ødelagde sejl - måtte forbi Elvstrøm Sails

Da Johnny Kirk og Gert Hulevad fra Ishøj mandag 9. juli lagde til kaj i Aabenraa var det bestemt ikke tilsigtet. Målet er nemlig Biscay bugten ved Sydfrankrig. Læs om sejlerne.

Af Troels Lykke |

En snarrådig beslutning med hjælp fra konen på sidelinjen førte imidlertid de to herrer målrettet mod Aabenraa, for at få ordnet deres sejl.

Lørdag aften trak det op til tordenstorm ved Gedser, hvor Johnny og Gert på det tidspunkt befandt sig i deres Bavaria 42 Cruiser. Det fortæller Elvstrøm Sails til minbaad.dk

Et hurtigt skift til regnbukser og skaden var sket!

”Det gik lynhurtigt og vi nåede simpelthen ikke at tage sejlet ned inden tordenskyllen havde gjort skade på sejlet. En rigtig ærgerlig fodfejl”, fortæller Johnny, mens hans sidder i kantinen hos Elvstrøms Sails i Aabenraa og sunder sig over en kop kaffe, efter en frisk cykeltur fra havnen og op til Elvstrøm Sails i den nordlige del af Aabenraa.

”Konen derhjemme havde tjekket, at Elvstrøm Sails åbnede kl. 8 og selvom vi godt nok var i tvivl om man bare kunne møde op og få repareret sit sejl, tog vi chancen”, fortæller Johnny.

”Heldigvis mødte vi Jochen Reimer, som straks trådte til og fik undersøgt mulighederne”, fortæller Johnny der således samme dag over middag kunne se frem til at begive sig videre til første stop, Amsterdam med det nye EPEX sejl, der endte med at blive den løsning Johnny valgte.

”Jeg er meget tilfreds med den service jeg fik hos Elvstrøm Sails. Det var mere end jeg havde turdet håbe på. Jochen præsenterede mig for tre muligheder, hvoraf én selvfølgelig var reparation af mit gamle sejl. Men jeg endte faktisk med  at købe et færdigt, men helt nyt sejl, der blot skulle tilpasses lidt og så er vi til gengæld hurtigt videre.”

Blot et pit-stop på vejen
I Amsterdam slutter turen for kammeraten Gert, der ligesom Johnny elsker at sejle.

”Jeg har tidligere sejlet en del kapsejlads, men efterhånden bliver det mest til mindre ture, da konen ikke er så vild med at sejle. Nu fik jeg så imidlertid chancen for at tage med Johnny den første uges tid af hans tur og på den måde få stillet lidt af min sult”, fortæller Gert, der i Amsterdam tager flyveren retur og holder ferie med familien i Sverige.

Johnny derimod kan se frem til tre måneder til søs – kursen er  Biscay bugten, hvor familien støder til.

Efter en måneds tid op langs den franske kyst, går turen videre med skiftende besætning til England og efter et stop i London videre hjem til Danmark.

For Johnny og hans kone er drømmen at sejle jorden rundt.

”Når børnene er fløjet fra reden og inden vi måske er så heldige at få børnebørn har vi lige et vindue på 5-7 år, og det drømmer vi om at bruge til en jordomrejse. Så nu vil vi ud og teste det af på nogle mindre ture, inden vi sælger hus og investerer i ny båd”, fortæller Johnny der ellers efter flere år på søfartsskolen havde forsvoret at han skulle ud på så lang en tur.

”Men min kone fik min lyst til at sejle langt vakt til live igen”, fortæller Johnny. Og når man spørger ind til, hvad der er det bedste ved at sejle, svarer de to kammerater da også samstemmende, at det er afstres-sende med højt til loftet og frisk vind i ansigtet. Gert har nærmest fået det ind med modermælken, så for ham har det været en naturlig forlængelse, og som han siger ”en måde at komme ud af storbyen og få lys i ansigtet.”

Besøget hos Elvstrøm Sails var blot pit-stop på vejen for de to herrer, der heldigvis snart er på rette kurs igen.

Besøg hos Elvstrøm Sails i Aabenraa.

Jochen Reimer hos Elvstrøm Sails i Aabenraa håber, at Johnny og Gert - trods en dum start - nu kommer hurtigt på rette kurs og får mange gode timer med deres nye sejl.

content-loader
content-loader
content-loader