Gå til hoved-indhold
Eric Quorning skal i år forsøge at sætte rekord Danmark Rundt med Faaborg-trimaranen Carbon3. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Eric Quorning skal i år forsøge at sætte rekord Danmark Rundt med Faaborg-trimaranen Carbon3. Foto: Troels Lykke

Eric Quorning fra BSI: Det går godt igen i bådbranchen

Eric Quorning, partner hos rigleverandør BSI A/S: - Det går godt nu, især med de større både, men i de seneste år har omsætningsnedgangen været på 40 - 50 procent i bådbranchen.

Af Troels Lykke |

Eric Quorning, parter i BSI A/S i Haderslev og tidligere formand for søsportens brancheforening, Danboat:

- Vi har måtte fyre mange ansatte, men flere af dem er ansat igen. Det vi beskæftiger os med er luksusting til fritiden. Sejlbåde er det dyreste i verden. Derfor er marinebranchen blevet ramt så hårdt og derfor kommer marinebranchen sidst ud af krisen, siger han til BådNyt.

I år er han sikker på at det går bedre.

- For et år siden sagde jeg at bunden var nået med 60 mio. kroner i omsætning. Men først i år jer jeg sikker på den er nået, for nu stiger vores omsætning.

Vakuum akkumulerer

- Markedet her i Europa vil løfte sig langsomt, men sikkert. Der er nemlig opstået et uopfyldt behov for at komme på vandet. Og det vakuum akkumulerer og derfor kommer der en positiv reaktion, hvor sejlerne igen køber både og udstyr.

De fleste i bådbranchen har haft en nedgang i omsætningen på 40-50 procent, men det vil der nu blive rettet op på, men det vil gå langsomt i Europa.

- I Beneteau Gruppen etablerer man derfor fabrikker i Brasilien og Asien hvor der er vækst, modsat i Europa, siger Eric Quorning, der er med i ledelsen af BSI, der blandt andet leverer rig og vant til hele verden.

Kilde: BådNyt, artiklen er skrevet af Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader