Gå til hoved-indhold
Foto er taget af dommeraspirant Anders Lund i en Albin Express start i Faaborg.Kapsejlads
Foto er taget af dommeraspirant Anders Lund i en Albin Express start i Faaborg.

Morten Arndal genvinder DM for Albin Express

21 Albin Express fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland dystede fredag og lørdag i springende vind ud for Avernakø. Tysk båd knækkede masten i 14 m/sek.

Af Troels Lykke |

For andet år i træk kunne Morten Arndal og besætning fra Horsens Sejlklubtrækkes sig sejrrigt ud af DM for Albin Expess, i felt der ellers er stærkere end nogensinde.

På forhånd var der mange besætninger der var udråbt til favoritter og intet var afgjort før de sidste sejlads. Arndal satte dog en tyk streg over sin samlede sejr og styrke, ved at tage prikken i sidste sejlads, fortæller Hans Christian Illskov Erbs til minbaad.dk.

14 m/sek. - tysk båd smed masten

Forholdene i stævnet var af den svære slags. Fredag med jævn vind og mange vindspring og og lørdag med 10-12 m/s og stød op til omkring 14 m/sek.

De svære forhold gjorde at der var en del "elevatorsejlads" på førstedagen og den hårde vind søndag måtte et par besætninger melde fortabt pga. skader på grej. Bland andet smed en Tysk båd masten - heldigvis uden personskade.

DM for albin Express var samtidig 2. afdeling af det nyopstartede "North European Express Championship Cup", som lige nu også føres af Morten Arndal. Næste afdeling er allerede denne weekend, hvor der sejles i Oslo, med hele 111 Albin Express på startlinien! 3 både fra Danmark tager turen til Norge.

Expressklub Danmark vil gerne takke Fåborg Sejlklub for et godt afviklet stævne, men gode baner, godt humør og ikke mindst en god fest.

Resultater Express-DM i Faaborg
1 DEN 225 Quickstep: Morten Arndal, Anders Hilkjær, Dennis Petersen, Anette B. Hansen, Martin Dyxenburg
2 SWE 2010 Regatta.nu: Arne K. Larssen, Gamner, Eriksson
3 DEN 826 Miss Sunshine: Morten Stoy, Karsten Viborg, Torben Eliasen, Kim Nielsen

Flere resultater: www.faaborg-sejlklub.dk/dm-2014-l23-express/

Foto: Anders Lund

content-loader
content-loader
content-loader