Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Vi har ikke fotos fra skolen. Men her ses Jørgen Lindhardtsen, tv., i OK-jollen, der holder DM på fredag for 100 joller i Flensborg.

Sydlangelands Maritime Efterskole skal reddes efter konkurs

Mere end 500 gamle elever gør nu et forsøg på at redde Sydlangelands Maritime Efterskole der gik konkurs for nogle måneder siden. Ny ledelse og sunde maritime værdier skal sikre skolen en ny start.

Af Troels Lykke |

”Omkring halvdelen af skolens elever er typisk gået den maritime vej; så der er rigtig mange i den maritime verden, der gerne vil hjælpe med at få skolen på fode igen”, siger Michael Meisel, der er en af drivkræfterne bag initiativet.

Efter en årrække med vigende elevtal skiftede Sydlangelands Maritime Efterskole i 2012 navn til Actionefterskolen i Bagenkop i et forsøg på at skaffe et nyt elevgrundlag.

Men med kun 25 elever tilmeldt til skoleåret 2014/15 var bestyrelsen et par måneder før sommerferien tvunget til at kaste håndklædet i ringen.

”Ideen er at genopvække den maritime linje, der anerkender de maritime værdier med faste rammer, tolerance og respekt for andre mennesker. Og hvor alt, hvad man gør, bliver gjort ordentligt. Det tror jeg på, kan gøre en forskel for en masse unge mennesker”, siger Michael Meisel.

Initiativtagerne er dog ikke sikker på, at skolen kan nå at være ny istandsat til næste skoleår fordi både bygninger og økonomi er kørt helt i bund. Men det får ikke gruppen til at ryste på hænderne:

”Måske går der et ekstra år, men det klarer vi også. Alle, vi taler med, er bag os ikke mindst i lokalmiljøet - og derudover har vi kæmpe opbakning fra gamle elever med mange forskellige kompetencer. Skolen åbner igen !”.

Der er nedsat en styregruppe, og den 21. august - på torsdag - kl. 18:00 er der stiftende generalforsamling for den nye skolekreds.

Kilde: Søfartens Ledere

content-loader
content-loader
content-loader