Gå til hoved-indhold
Ida og Marie har et gult mærke i sejlet fordi de er i front. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ida og Marie har et gult mærke i sejlet fordi de er i front. Foto: Troels Lykke

Ida og Marie udbygger VM-føring i 49erFX

Efter fire sejladser fredag har Aarhus-duoen nu 10 point mindre end feltets nummer to ved VM. Warrer og Thomsen havde god dag og ligger til bronze.

Af Troels Lykke |

Det går sådan set rigtigt godt, set med danske øjne, når man kigger på 49erFX og 49eren. Begge hold smiler, vi har lige talt med dem på havnen her i Santander.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er i front, viser resultatlisten. I morgen sejles flere sejladser og søndag er der medal race.

Jonas Warrer og Anders Thomsen med en 3. og en 4. plads i fredagens to sejladser lagde så meget luft til deres forfølgere, at de allerede nu er sikret plads i søndagens afsluttende Medal Race. Det betyder også, at OL-pladsen hjemme.

”Vi laver gode starter i dag og får hurtigt frie spor på banen. Jeg synes også, vi rammer en god rytme i forhold til vinden. Det gør, at vi i begge sejladser er mellem de forreste ved første mærke, og det bliver afgørende resten af vejen,” sagde Anders Thomsen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Warrer og Thomsen har sejlet en stabil VM-serie med kun en enkelt svipser i de 11 hidtidige sejldaser. Før lørdagens enlige sejlads ligger den danske 49er på en samlet 3. plads med et solidt pointforspring til de nærmeste forfølgere. Således er det ikke kun OL-billetten, der er sikret. Muligheden for en VM-medalje er i høj grad også til stede.

Dansk sejlsport er lige nu sikret fire nationspladser ved OL i Rio. Foruden 49er er der tidligere på ugen sikret OL-billetter i mændenes Laser- og RS:X-klasser og i kvindernes Laser Radial.

49erFX nærmer sig VM-guld
Med tre danske både i top-8, heriblandt feltets førende besætning, er OL-billetten i kvindernes 49erFX reelt også hjemme – om end ikke i matematisk forstand.

Guldfeltet i FX-klassen havde fredag hele fire sejladser i livlige vindforhold ud for Santander. Den førende danske båd med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverede en ny toppræstation med placeringer som 1, 6, 5 og 3 – dagens klart bedste serie.

”Vi vinder første sejlads i hård blæst, derefter dør vinden lidt, og det bliver nogle tricky forhold på banen, så vi kan være rigtigt godt tilfredse med vores resultat,” sagde Ida Marie Baad.

”Det er rigtigt fedt at føre, og vi går helt klart efter VM-guldet. Men alt er stadig åbent,” tilføjede Marie Thusgaard.

Høgh tæt på nationsplads
For finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen bød fredag på både en op- og en nedtur. Han lagde formidabelt ud  med en 2. plads i første sejlads for dernæst at notere en tung placering som nummer 37 i anden og sidste sejlads.

Samlet ligger Høgh på 11. pladsen. I OL-regnskabet er han på en 9. plads, og der er OL-billetter til de 12 bedste nationer. Med to sejladser tilbage før Medal Race er der således gode chancer for, at målet med hans VM-comeback – at kvalificere Danmark til OL – kan blive indfriet.

Fremgang i Nacra 17
Også i mixklassen Nacra 17 er dansk OL-kvalifikation inden for rækkevidde. Før de sidste tre sejladser ligger Allan Nørregaard og Line Just på en 11. plads. I nationskapløbet er de nummer 8, og der er OL-billetter til de 10 bedste.

Lørdag er VM’s sidste konkurrencedag, hvor alle både er på vandet. Holder de danske både deres nuværende positioner, kan dansk sejlsport rejse hjem fra VM med OL-kvalifikation i syv ud af de ni klasser, hvor der var danskere til start.

content-loader
content-loader
content-loader