Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Et år med Aron - et liv med skipperen - træskibe sejler Fyn Rundt nu

Siden 1968 har skipper Kristian Lund levet af at sejle med den gamle skonnert ARON af Svendborg. I en livsstil og en kærlighed til de store, gamle træskibe, viser film af Anders Dylov.

 

Af Troels Lykke |

Svendborg har siden midten af 1800-tallet fungeret som Sydfyns maritime centrum, en position som området har formået at fastholde frem til i dag.

Centreret omkring havnen i Svendborg er det gamle Ring-Andersen skibsværft af 1867, der har bevaret en skibskultur og en særlig entreprenørånd, som med stædig omhu holder de gamle træskibe i live. 

Det er inden for disse rammer at fortællingen om et ikon i træskibskulturen, Kristian Lund og hans skonnert, ARON af Svendborg, rulles ud.

- Filmen dokumenterer på samme tid en livscyklus og et lille stykke bemærkelsesværdig danmarkshistorie. Sejladsen rundt om Fyn indgår som en del af filmen, fortæller filmmand og journalist Anders Dylov.

Anders Dylov har lavet en DVD som sælgers for 150 kr. Der sejles i uge 30. Fyn Rundt 2014 afholdes fra 20 - 26 juli 2014 Odense - Middelfart - Assens - Marstal - Faaborg - Svendborg.

Anette og Kristian, der nu er 73 år.

 

content-loader
content-loader
content-loader