Gå til hoved-indhold
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen ses her under EM i 49erFX, som de vandt. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen ses her under EM i 49erFX, som de vandt. Foto: Troels Lykke

Europamestre i 49erFX leverede Årets Sejlsportspræstation

49erFX-europamestrene Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen modtager Dansk Sejlunions hæder for Årets Sejlsportspræstation 2013, har Bådmagasinet, minbaad.dk og DS bestemt.

 

Af Troels Lykke |

Hvert år siden 1987 har Dansk Sejlunion sammen med en kreds af sportsjournalister, der følger sejlsporten, kåret årets bedste sportslige præstation leveret af en dansk sejler eller besætning.

Denne gang var det kun Bådmagasinet og minbaad.dk der stemte sammen med Dansk Sejlunion om prisen. Dagbladsjournalister er ikke længere en del af priskomiteen.

Og Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, Aarhus Sejlklub, tog prisen.

Ida Marie Baad Nielsen (21) og Marie Thusgaard Olsen (20) vandt i juli 2013 europamesterskabet i den ny olympiske bådklasse for kvinder, 49erFX. EM-stævnet blev afholdt på hjemmebane i Aarhus, hvor de to danskere bor og træner til daglig.

EM-titlen var den første danske guldmedalje i en OL-klasse, siden Jonas Høgh Christensen i 2009 vandt VM-guld i Finnjolle.

Overvældende
”Det er vildt stort for os at modtage Årets Sejlsportspræstation. Vi er meget stolte af at blive nævnt i samme kategori som nogle af de store navne, der har fået prisen tidligere. Det er ret overvældende,” siger Marie Thusgaard Olsen.

”Det var selvfølgelig en stor oplevelse at sejle EM på hjemmebane med familie og venner tæt på. Og det er en god følelse at tænke på, at vi formåede at vinde over mange ekstremt dygtige sejlere fra hele verden,” siger hun videre.

Fuldt fortjent
Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen siger om kåringen:

”Det er fuldt fortjent, at Ida og Marie vinder Årets Sejlsportspræstation. De sejlede EM med et stort forventningspres på skuldrene, og selv om ikke alt lykkedes for dem undervejs, så holdt de hovedet koldt og vandt en sikker guldmedalje til sidst,” siger han og uddyber:

”Ida og Marie er ikke alene talentfulde sejlere, de er også ambitiøse, de træner hårdt og målrettet, og som de beviste ved EM, så har de en god konkurrencepsyke, når det gælder. De er kun 20 og 21 år og har stadig meget at lære, men jeg er overbevist om, at de med tiden vil komme til at vinde mange medaljer til Danmark.”  

To vigtige stævner i 2014
I 2014 har Ida og Marie især to vigtige mål i kalenderen, forklarer Ida Marie Baad Nielsen:

”Vi skal sejle Ungdoms-VM på hjemmebane i Aarhus (27.6-2.7, red.), og til september gælder det VM, hvor vi skal være med til at kvalificere en dansk 49erFX til OL. Vi går selvfølgelig efter de bedst mulige placeringer, men ellers er 2014 et år, hvor resultaterne kommer lidt i anden række. Vi vil fokusere på de mere detaljerede og dybereliggende processer i vores sejlads – med håb om, at vi fra 2015 står endnu stærkere,” siger hun.

Overrækkelsen af Årets Sejlsportspræstation foregår ved en reception i Aarhus Sejlklub i dag, fredag den 21. marts kl. 16.30.

Sammen med kåringen følger en gavecheck på 25.000 kr. sponsoreret af Bådmagasinet, der nu har afløst Bella Center, som den glade giver.

content-loader
content-loader
content-loader