Gå til hoved-indhold
Denne båd er the talk of town i St. Augustine. Han sejler med en elektrisk motor – og pynter endda båden med masser af julelys! Fotos: Signe StorrTur
Denne båd er the talk of town i St. Augustine. Han sejler med en elektrisk motor – og pynter endda båden med masser af julelys! Fotos: Signe Storr

Signe og Henriks saltvandspumpe lækker vand

Når motoren kører så lækker saltvandspumpen, som vi endnu ikke har fået skiftet, så selvom vi ligger stille, må vi pumpe spandevis af vand ud af kølen hver time, fortæller Signe Storr.

Af Signe Storr, Florida |

Vi er fortsat i St. Augustine ved Florida. På trods af mange intentioner om at sejle videre efter et kort besøg i St. Augustine, har vi nu været her en uge, og vi tilmed har besluttet os for at blive til efter jul.

Henrik var i starten af ugen ved at få et sammenbrud over vores motor, som vi stadig ikke har fået lavet.

Generatorerne putter ikke så meget strøm ind i batterierne, som de plejer, hvilket betyder, at vi skal løbe motoren dagen lang for at lade vores batterier. Men når vi løber motoren, så lækker saltvandspumpen, som vi endnu ikke har fået skiftet, så selvom vi ligger stille, må vi pumpe spandevis af vand ud af kølen hver time.

Et andet rør var også sprunget læk og havde sprøjtet den halve motor og en af vores to generatorer til med saltvand, men selvom Henrik har lappet hullet og renset generatoren fri for salt, så virker ingen af dem, som de skal.

Så i stedet for at sejle videre med en skrantende motor og en skipper med hovedbrud, så har vi besluttet os for at blive og få det lavet.

Omkring 200 sømil syd for St. Augustine ved Cape Canaveral ligger Kennedy Space Center. Den 5. december var der trængsel på ankerpladserne omkring Cape Canaveral, da NASA affyrede rumskibet Orion, der er omdrejningspunktet for deres mål om en dag at sende astronauter til Mars.

Vi nåede desværre ikke derned til Orion’s affyring, men kun 14 dage senere var der endnu en affyring, som jeg gerne ville se. Da vi skulle vente på reservedele fra Volvo, ville vil ikke kunne nå at sejle derned, så i stedet lejede vi en bil og kørte til Cape Canaveral, hvor jeg havde købt billetter til at se, høre og mærke affyringen inde fra centret.

Dagen inden affyringen fik vi dog at vide, at den var udskudt til efter jul. Hvilken skuffelse! Vi fik dog besøgt centret og så, hvor raketterne bliver bygget og affyret, og så tog vi selvfølgelig også en tur i Disney World, som ligger en times kørsel fra Cape Canaveral.

På mandag (i dag) har vi en aftale med en mekaniker om at lave den utætte vandpumpe, og han har meddelt os, at han allerede har fået alle reservedelene samt en ny generator, som vi har købt i anledning af julen. (Og som jeg har fået at vide, er min julegave i år…)

Jeg tør dog ikke tænke på, hvad der sker, hvis Henrik tilslutter min julegave, og batterierne fortsat ikke bliver ladet optimalt.

Vores batterier er kun et år gamle, så hvis de også er ødelagt, er jeg bange for, at julestemningen om bord på Capibara er alvorligt i fare. Henrik plejer dog at finde ud af det, så jeg krydser fingre, håber på det bedste og vil begynde at planlægge vores julemiddag!

Signe

Amerikansk morgenmad.

Uden at jeg ved noget om motorer og generatorer, så tror jeg ikke, den har godt af det her!

Disney World har flere parker, der ligger spredt på et område på størrelse med Samsø. Vi besøgte kun Magic Kingdom, der sidst på aftenen tydeligt viste, hvorfor de kunne gøre sig fortjent til det navn.

Kennedy Space Center. Her bliver alle raketter samlet, inden de transporteres til affyringsrampen

I St. Augustine ligger Sailor’s Exchange, som er en skattekiste af ting til både, og som er berømt bl.a. sejlere på ICW. Henrik holdt sig dog i skindet og kom kun ud derindefra med en sejlpind til storsejlet. 

content-loader
content-loader
content-loader