Gå til hoved-indhold
Havnebyggeriet i Aarhus forventes at stå færdigt i 2020. Foto: Aarhushavn.dk/Jørgen WeberHavne
Havnebyggeriet i Aarhus forventes at stå færdigt i 2020. Foto: Aarhushavn.dk/Jørgen Weber

Aarhus-borgmester sigtes i sms-sag

Der bygges på livet løs på Aarhus Havn. En konflikt imellem kranførerne og havnens ledelse i 2012 medfører nu en sigtelse mod borgmester Jacob Bundsgaard.

Af katrine bertelsen |

Aarhus-borgmester og bestyrelsesformand for Aarhus Havn Jacob Bundsgaard samt den tidligere direktør for Aarhus Havn Bjarne Mathiesen bliver nu sigtet af statsadvokaten i sagen om overtrædelser af straffelovens paragraf 263, lov om brevhemmelighed, i den såkaldte sms-sag.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, der også er formand for Aarhus Havns bestyrelse og den daværende havnedirektør Bjarne Mathiesen anklages af en gruppe kranførere for uberettiget læsning af SMS-beskeder. Det skete efter at kranførernes mobiltelefoner var blevet udskiftet.

Tre kranførere blev fyret efter havnens ledelse havde gennemlæst en SMS-korrespondance i forbindelse med en konflikt mellem kranførerne på Aarhus Havn og havnens ledelse tilbage i 2012.

Ifølge kranførerne læste ledelsen på Aarhus Havn en lang række SMS'er mellem tre kranførere og deres 25 havnekollegaer. Efterfølgende blev tre kranførere fyret i november 2012. 28 kranførere meldte herefter bestyrelsesformanden og havnedirektøren til politiet for krænkelse af loven om brevhemmelighed.

– Jeg er blevet oplyst om, at statsadvokaten har omgjort Østjyllands Politis afgørelse om at henlægge sagen, således at efterforskningen skal fortsætte. Politiet skal nu have ro til den videre efterforskning, og jeg har derfor ikke yderligere kommentarer, skriver borgmester Jacob Bundsgaard til TV2/Østjylland.

Statsadvokaten skriver i sin afgørelse, at han anmoder Østjyllands Politi om at genoptage efterforskningen, ligesom han har besluttet at rejse sigtelser mod Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen.

Kilde: TV2/Østjylland

 

 

content-loader
content-loader
content-loader