Gå til hoved-indhold
Mads Christensen ved roret og tidligere America's Cup-sejler, Morten Halkier, står ved siden af. Foto: Rune NeumannKapsejlads
Mads Christensen ved roret og tidligere America's Cup-sejler, Morten Halkier, står ved siden af. Foto: Rune Neumann

Roskilde Sejlklub vinder liga-stævne - Hellerup Sejlklub tæt på samlet sejr

Efter det tredje af årets fire stævner i Sejlsportsligaen er Hellerup Sejlklub med en andenplads hjemme, snublende tæt på at tage DM-titlen for sejlklubber.

Af Troels Lykke |

De 18 klubber i den nydannede Sejlsportsliga har i den forløbne weekend dystet ud for Hellerup ved det tredje af sæsonens i alt fire ligastævner.

Værterne fra Hellerup Sejlklub lå før stævnet på en komfortabel førsteplads i Sejlsportsligaen. Og med en andenplads ved klubbens eget stævne blev københavnernes førerposition i ligaen yderligere styrket.

Vinder af weekendens stævne blev Roskilde Sejlklub efter en tæt duel med Hellerup, hvor føringen skiftede flere gange i løbet af de afsluttende sejladser, viser resultatlisten.

I Sejlsportsligaen er der seks både på banen ad gangen. Hellerup var på vandet i næstsidste sejlads og kunne med en topplacering have sikret sig sejren, fortæller Dansk Sejlunion.

Den mulighed blev imidlertid ødelagt af en tyvstart. Dermed kunne Roskilde - der var på vandet i stævnets sidste sejlads - generobre førstepladsen ved at sejle i mål som nummer to.

Sidste stævne om to uger
Sejlsportsligaens sæsonafslutning foregår i Aarhus den 5.-7. september – i forbindelse med Aarhus Festuge. Her kan Hellerup Sejlklub nøjes med en 12. plads blandt de 18 hold – og stadig være sikker på DM-titlen for klubhold.

”Vi ligger lunt i svinget. Men vi kan også se, at niveauet i ligaen stiger hele tiden. Sejladserne er tætte og fejl bliver straffet. Så titlen er ikke hjemme endnu,” siger Mads Christensen, skipper for Hellerup Sejlklubs firemands besætning.

Hellerup Sejlklub har 51 point efter tre stævner. Kongelig Dansk Yachtklub og Kaløvig Bådelaug ligger side om side på anden- og tredjepladsen med hver 39 point.

Roskilde-holdet var bedst i Hellerup. Nu ser det ud til de slipper for at rykke ned. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Der var tætte, korte sejladser, der ofte kun tog 15 minutter at sejle på en op-ned-bane. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader