Gå til hoved-indhold
Se spiler-sejlads i hård luft. Foto: Anders LundKapsejlads
Se spiler-sejlads i hård luft. Foto: Anders Lund

Steggers H-båds-hold knækker mast i Faaborg

Det var blæsevejr for rigtige mænd i Faaborg Sejlklubs klassebåds-stævne, Speed Cup. Steffen Stegger tog på vandet og knækkede mast og verdensmester Claus Høj Jensen blev på land.

 

Af Ricky Hansen, Støvring |

Fåborg Sejlklub afholdte VM udtagelses stævne for H-bådene i forbindelse med deres store klassebåds stævne Speed Cup 2014.

I Thy er det normalt at der blæser en vældig vind fra vest og måske derfor sejlede Per Hovmark, Søren Bredahl og skagboen Emil Hansen fra Thisted Sejlklub en sikker sejr hjem i Fåborg Sejlklubs Speed Cup 2014.

De var ikke på noget tidspunkt rigtig truet og placeringerne i de 4 sejladser blev 1, 3, 1, 3 = 8 point.

På anden pladsen kom Århus besætningen med Anders Bertelsen med 12 point og tredje pladsen tog Ole Engblom fra Sejlklubben Frem ØSF med 19 point.

Stjernefald

Både lørdagens og søndagens sejladser blev sejlet i hård luft med endnu stærkere vindstød, som Vor Herre lystigt uddelte tilfældigt rundt på banen.

Der blev kæmpet bravt på de 20 H-både der deltog, men selv om besætningerne er dygtige og kan deres kram, så er det ikke altid at
materiellet holder til det.

Derfor måtte Steffen Stegger fra Hadsund Sejlklub allerede i anden sejlads forlade stævnet med en knækket mast.

Claus Høj Jensen startede stævnet med en tyvstart og en flot sejr i 2 sejlads, men valgte på andendagen ikke at deltage.  Ifølge Claus Høj Jensen, så ville de ikke risikere at ødelægge grejet med mindre end 14 dage til DM.

Et andet stjernefald var Morten Nielsen fra Roskilde, som også måtte udgå fra søndagens sejladser. Det er svært at bomme med en spiler i 14 sek./m, når fordæksgasten har ondt i ryggen.

Det var ikke nemme forhold ude på vandet. Det ene øjeblik så man et flot syn af H-både der surfede afsted for spiler, og næste øjeblik var hele feltet væltet og lå og rodede rundt.

Hans Ebler ses her med grøn spiler.

Hans Ebler røg på røv og albuer

Selv gode gamle Hans Ebler fra Vejle præsterede at lægge masten helt i vandoverfladen. Men garvede som besætningen er fik de båden på ret køl igen, - for kun at sejle 400 meter, så røg de på røv og albuer endnu en gang.

Selvom det var barske forhold på vandet, så kunne ingen tage hyggen fra sejlerne på land. I det store festtelt var der lørdag aften stor middag, hvor L23, H-båd og Folkebåds sejlere sang fællessang og drillede hinanden med viser om deres egen bådtype.

Der skal lyde en stor tak til de frivillige i Fåborg Sejlklub samt til dommer Anders Lund, som skabte et flot stævne, skriver Ricky Hansen, der selv sejlede med i H-båd.

Fotos: Anders Lund

Faaborg Sejlklub skriver om stævnet

Sejladserne blev afviklet på Hanse-bugten mellem Bjørnø og Svelmø i weekendens hårde vind. Efter 2 sejladser lørdag valgte løbsledelsen at sende bådene i havn, da der blev målt over 15 s/m på banen.

Der var da også flere både der måtte udgå pga. materielle skader, en enkelt H-båd knækkede masten lige inden målstregen, og måtte derfor trækkes i land.

Søndagen bød ligeledes på hård vind og alle sejlerne havde nok ikke glemt lørdagens strabadser i festteltet lørdag aften.

Både Folkebåde og L-23 klassen valgte at blive i havn og det var derfor kun H-bådene der søndag på Hanse-bugten afviklede endnu 2 gode sejladser i den fortsat hårde vind.

Formand for Faaborg Sejlklub Jakob Frost vandt ugæstfrit mod de tilrejsende deltagere Folkebådsklassen, og flere andre Faaborg både var flot placeret i felterne.

Se flere billeder og resultater www.faaborg-sejlklub.dk/

Ole Engblom fra Frem tog 3. plads.

Steffen Stegger på vej i mål uden mast.

Per Hovmark til højre i billedet vandt stævnet. Foto: Anders Lund

content-loader
content-loader
content-loader