Gå til hoved-indhold
Vejret gav flere spændende situationer til J/80-Cup i Sønderborg. Foto: Flemming PedersenKapsejlads
Vejret gav flere spændende situationer til J/80-Cup i Sønderborg. Foto: Flemming Pedersen

Mastehavari og ødelagte sejl til J/80 Cup

Der var hård vind til 2. Afdeling af Quantum Sails J/80 Cup i Sønderborg. Formanden for klassen mistede masten efter en T-bone-kollision.

Af katrine bertelsen |

Anden afdeling af Quantum Sails J/80 Cup 2014 blev afholdt i Sønderborg i forbindelse med sportsliga-stævnet, og indeholdt masser af dramatik.

Weekenden bød på to mastehaverier, adskillige flængede sejl og andet ødelagt grej, men heldigvis ingen personskader. Ikke mindst J/80’erens genakker på 65 m2 var en udfordring for både nye og erfarne mandskaber i klassen.

Lørdag blev der gennemført fem sejladser ude på J/80-banen, hvor dommerbåden målte 17 sekundmeter (og op til 20 sekundmeter i pustene).

Søndag havde man aftalt en grænseværdi på 12 sekundmeter (14 sekundmeter i pustene), og bådene blev derfor sendt tilbage i havn, da man igen målte omkring 16-17 sekundmeter.

– Sikkerhed går fremfor alt, og derefter sportslig og fair sejlads. Det bakker hele klassen op om. Vi påtænker, at indføre faste grænseværdier for vindstyrken, så alle ved hvad der gælder, inden man tager på vandet, siger formanden for Dansk J/80 Klub, Jens Harsaae.

Formanden måtte i øvrigt selv lide den tort at udgå med mastehaveri efter at være blevet T-boned i lørdagens femte sejlads, da en bagbordsbåd ikke fik dykket bagom. Et fokkeskøde sad uhjælpeligt fast, og så var rorsmanden prisgivet.

Vinder efter fem sejladser blev Klaus Rønn Madsen, efterfulgt af Folke Galsgaard og Frederik Klakk Jespersen.

 

content-loader
content-loader
content-loader