Gå til hoved-indhold
Visualiseringen viser, hvordan den særlige Boat Show-jolle cirka kommer til at tage sig ud. Den bliver bygget på bådudstillingen i Fredericia.Udstyr
Visualiseringen viser, hvordan den særlige Boat Show-jolle cirka kommer til at tage sig ud. Den bliver bygget på bådudstillingen i Fredericia.

Vind en jolle til Fredericia Boat Show

Fredericia Boat Show danner rammen om en lidt speciel Danmarkspremiere, når dørene åbnes til foråret. Her kan du se en ny jolle, du selv kan bygge.

Af katrine bertelsen |

Det er bådbygger og skibsingeniør Morten Olesen fra boatkits.dk har tegnet en særlig Boat Show-jolle, som bliver lanceret under bådudstillingen i Fredericia.

- Det er en klassisk 12-13 fods jolle/robåd med agterspejl. Man kan sætte en elmotor på den, en benzin-påhængsmotor, ro, padle eller montere et lille sejl, så den er meget alsidig, fortæller Morten Olesen.

Boatkits.dk har specialiseret sig i at designe og sælge mindre både i byggesæt, og helt i firmaets ånd vil Boat Show-båden blive bygget på den arbejdende stand i løbet af udstillingen.

Som et ekstra twist bliver den nybyggede jolle i Boat Show Edition sat på højkant blandt de besøgende, som har købt billet online via boatshow.dk. Værdi inklusive arbejdstimer er omkring 25.000 kroner.

Morten Olesen glæder sig til at deltage på Boat Show og fortælle om muligheden for at bygge sin egen båd med boatkits-konceptet, som oplever stor fremgang ikke mindst syd for grænsen.

- Tyskland er vores helt store marked. Ganske vist er der flere om buddet dernede, men vores force er, at vi selv udvikler vores både, hvor mange andre producerer kits på licens fra eksempelvis USA. Det betyder, at vi har helt andre muligheder for at lave ændringer og tilretninger efter kundens ønske. Faktisk kan vi skræddersy en bådmodel helt fra bunden og helt efter kundens hoved, selvfølgelig med hensyntagen til sikkerhed, sejlegenskaber med videre, fortæller skibsingeniøren.

Et sådan unika-byggesæt har han eksempelvis for nylig udviklet for en kunde i Luxembourg.

- Det var en ni meter lang, trailerbar motorbåd med to indenbords motorer. Han var fuldstændig opslugt af arbejdet med at bygge den, og han er selvfølgelig også tilfreds med selve båden og den opsigt, en selvbygget båd vækker. Og sådan har mange af kunderne det: Processen med at bygge sin egen båd og så det færdige produkt fylder cirka fifty-fifty, mener indehaveren af boatkits.dk.

Fredericia Boat Show finder sted den 27. februar til 1. marts og 5.-8. marts 2015. Se mere på www.boatshow.dk.

content-loader
content-loader
content-loader