Gå til hoved-indhold
Vejret byder på let vind og stærk strøm de næste dage i St. Petersborg. Foto: extremesailingseries.comKapsejlads
Vejret byder på let vind og stærk strøm de næste dage i St. Petersborg. Foto: extremesailingseries.com

SAP Extreme Sailing Team i Rusland– se live kl. 12:30

Sankt Petersborg bød på svære forhold for de 12 Extreme 40 hold i går torsdag. Med stærk strøm og let vind var specielt opkrydsene udfordrende. Se mere live kl. 12.30.

Af katrine bertelsen |

SAP Extreme Sailing Team fik en godkendt start på fjerde afdeling af Extreme Sailing Series i Sankt Petersborg, Rusland. Holdet lagde ud med placeringerne 6, 4, 2 og 10 i dagens fire sejladser. Det er nok til at bringe holdet på en samlet 5. plads inden dagens sejladser.

Det mindste raceområde i serien

Sankt Petersborg bød på svære forhold for de 12 Extreme 40 hold. Med stærk strøm og let vind var specielt opkrydsene udfordrende. Desuden fortæller co-skipper og rorsmand, Jes Gram-Hansen, at Sankt Petersborg er et af de mest snævre steder de endnu har sejlet på Extreme Sailing Series.

- Serien er normalt kendt for at byde på svære forhold tæt på byer. Men Sankt Petersborg er nok et af de mindste steder, vi endnu har sejlet. Og med 12 både på startlinjen er der kamp om pladsen. Men det er samtidigt det, der gør serien unik og indbydende for tilskuere og sponsorer. Det hele foregår indenfor tæt rækkevidde, siger Jes Gram-Hansen

Let vind resten af stævnet

Det er lignende forhold, som venter holdene resten af stævnet. Vejrudsigten siger let vind, men den stærke strøm ud af byen er konstant.

- Konsistens er altid vigtigt på Extreme Sailing Series, men her i Rusland er det virkelig afgørende. Alle hold kommer til at have gode og dårlige sejladser i de her svære forhold. Så vi skal bare fortsætte de gode takter, vi viste i specielt de tre første sejladser i dag, fortæller co-skipper og taktiker Rasmus Køstner.

Sejladserne fortsætter i dag kl. 12:30 dansk tid. Følg med direkte på www.sapextremesailing.com

content-loader
content-loader
content-loader