Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I den mørke tid bl.a. cykles på mountain bike eller styrketrænes på Stadion eller på havnen.

Talent og elitesejlsporten i Aarhus får 100.000 kr.

Kraftcenter Aarhus har fået 100.000 kr. af Aarhus Kommunes “Elite Idræt Aarhus” fond og kontrakten mellem Kraftcenter Aarhus og ESAA – Elite Sports Akademi Aarhus for skoleåret 2014/2015 fornyet.

Af Troels Lykke |

Kraftcenter Aarhus er et af to Team Danmark godkendte sejlsportskraftcentre i Danmark. Det andet er Kraftcenter Øst, beliggende i København.

Her foregår den daglige træning for Dansk Sejlunions talenter, ungdomsholdet, udviklingsholdet og landsholdssejlerene – i alt 64 sejlere med potentiale til en karriere på internationalt niveau – for nogles vedkommende olympisk niveau.

Kraftcenter Aarhus blev oprindeligt etableret som Team Danmark Center, men efter en større omstrukturering af kraft- og talentcentrene i Danmark blev det til Kraftcenter Aarhus.

I første omgang lå kraftcentret i Kaløvig, men i 2012 blev kraftcentret lagt ind under Sailing Aarhus således at træningen nu i princippet foregår fra alle 4 aarhusianske lystbådehavne. Cheftræner er Finn Beton Jensen, assisteret af kompetente specialtrænere.

Der trænes efter 24/7 princippet, således at der tages hensyn til sejlernes skolegang og uddannelse.

Styrketræning på Aarhus Stadion

Ud over træning på vandet, styrketrænes der på Aarhus Stadion og i vinterhalvåret en gang ugentligt på Risskov Skole.

Formanden for Kraftcenter Aarhus, Michael Vogelius:

”Vi er utrolig glade for at Elite Idræt Aarhus støtter op om arbejdet på Kraftcenter Aarhus og på den måde er med til at skabe et træningsmiljø, der i en årrække har givet vind i sejlene med mange meget flotte internationale mesterskaber til kraftcentrets sejlere”.

Sideløbende er kontrakten med Elite Sports Akademi Aarhus (ESAA) blevet forlænget, så de lokale sejlere fortsat kan nyde godt af de tilbud og muligheder ESAA indebærer.

At gå i en ESAA klasse, i folkeskolen eller på en af ungdomsuddannelserne, betyder at unge talenter kan træne i deres individuelle idrætsgrene i skoletiden og at der trænes hver tirsdag og torsdag frem til kl. 10.00.

Om sommeren træner sejlerne hovedsageligt på vandet, mens der i den mørke tid bl.a. cykles på mountain bike eller styrketrænes på Stadion eller på havnen.
ESAA elever, der flytter til Aarhus for at gå på gymnasiet eller læse på en videregående uddannelse tilbydes endvidere bolig på det nye ESAA kollegium.

Idræt og uddannelse

For sejlsporten går Kraftcenter Aarhus og ESAA i dagligdagen hånd i hånd, da de fleste af ESAA eleverne tillige er tilknyttet kraftcentret.

”Det er et fantastisk tilbud vi kan give sejlerne i forbindelse med deres uddannelse. En af vores fornemste opgaver er jo at gøre det muligt for talenterne og eliten at få uddannelse og idræt til at hænge sammen, både på sigt og i hverdagen” siger Michael Vogelius i en pressemeddelelse.
 
At hele den aarhusianske model, dvs. Kraftcentre og ESAA kan lykkes ses bl.a. af Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsens fantastiske internationale placeringer – og en andenplads på den internationale verdensrangliste i 49erFX.

Endvidere Line Just, Lin Ea Cenholt, Christian Guldberg Rost, Patrick Döpping, Lærke Buhl-Hansen, Tobias Hemdorff/Mathias Livbjerg, Anna Livbjerg.

Af andre topsejlere, der er et produkt af den aarhusianske model, kan nævnes Jonas Warrer/Martin Kirketerp (49er OL guld 2008), Signe Livbjerg (Europe OL bronze 2004), Anna Livbjerg (Europe 3 gange VM guld) og mange andre.

content-loader
content-loader
content-loader