Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Inger Borregaard Barsballe og Peter Thorup Hovgaard. Foto: X-YachtsKort Nyt
Fra venstre: Inger Borregaard Barsballe og Peter Thorup Hovgaard. Foto: X-Yachts

X-Yachts opruster med ny økonomichef og produktionschef

Revisor Inger Borregaard Barsballe er ny økonomichef, mens produktionsingeniør Peter Thorup Hovgaard er ny produktionschef hos X-Yachts A/S.

Af Troels Lykke |

Inger Borregaard Barsballe er navnet på den nye økonomichef ved X-Yachts. Inger er uddannet revisor og har en del års erfaring inden for området.

Hun har arbejdet en del år som revisor, og har også adskillige års erfaring som økonomi- og regnskabschef i primært større firmaer. 

Udover at have haft en halvpart i en lille motorbåd og have sejlet havkajak i Grønland, så kommer Inger ikke ligefrem fra en baggrund som sejler. Som bosiddende i Syddanmark ved hun dog godt hvad X-Yachts er for et firma.

”Selvom jeg ikke er sejler, ved jeg godt hvilken slags firma og brand X-Yacths er. Det betyder helt klart noget, at det virkelig er nogle lækre produkter som firmaet fremstiller.

” I og med at Inger er mest vant til at arbejde i større internationale konsulentfirmaer, er det klart, at det er anderledes pludseligt at komme til en produktionsbaseret virksomhed på størrelse med X-Yachts. Ifølge Inger selv er det også klart at X-Yachts er et firma hvor man bliver nødt til at udvide sine interesseområder til at omfatte hele virksomheden i stedet for at begrænse dem til sit eget fagområde.

”Sådan som jeg ser det, er mit job som chef for regnskabsafdelingen at sikre en solid platform som firmaet kan vokse på.” 

Peter Thorup Hovgaard – ny produktionschef

For ganske nylig havde X-Yachts den fornøjelse at byde en ny produktionschef velkommen til firmaet.

I sidste ende blev det Peter Thorup Hovgaard, som endte med at få jobbet. Peter er uddannet produktionsingeniør og kommer fra en solid baggrund inden for produktionsbranchen.

Peter udviklede allerede i en tidlig alder en interesse for produktion, og han var ret sikker på at han én eller anden dag gerne ville arbejde med produktion og produktionsledelse.

Drømmen gik i opfyldelse, og gennem årenes løb har han arbejdet i flere forskellige virksomheder med produktion af alt fra både til vindmøllevinger. Peter kommer fra en familie af sejlere, og er i bund og grund opvokset med sejlere og både omkring sig.

Derfor var det ganske naturligt, da han i en ganske ung alder udviklede en interesse for sejlads. I dag er han en yderst entusiastisk kap- såvel som tursejler.

Gennem årene har han renoveret og ombygget flere forskellige både til forskellige formål. De seneste år på vandet har foregået i hans X-99’er, som han sammen med hans kone og tre børn bruger til både tur- og kapsejlads.

”Jeg har egentligt altid interesseret mig for sejlbåde. En båd i sig selv er jo en utroligt flot ting, og jeg har altid nydt at arbejde på både og få dem til at se godt ud og så i særdeleshed at sejle i dem.”

Som så mange andre, har Peter altid gået med en drøm i maven om at kunne kombinere hobby med arbejde. Dette var også en af grundene til at han tit har tænkt at X-Yachts virkeligt måtte være et godt sted at arbejde. Derfor var det også ganske naturligt at han greb chancen, da X- Yachts så rent faktisk havde en ledig stilling inden for hans ekspertiseområde.

I sidste ende endte det heldigvis med at Peter fik det job han havde ønsket sig, og X-Yachts fik præcis den produktionschef de havde brug for.

“Naturligvis har X-Yachts en plan, som jeg også er en del af. Når det så er sagt, så er det også klart, at jeg virkeligt vil arbejde for at få den bedst mulige produktionskvalitet, samt at sørge for at X-Yachts vedligeholder den brand-status og det gode omdømme, som de har nu.” 

Så I det næste (forhåbentligt) lange stykke tid, vil Peter være en del af det hold, som har til opgave at sikre sig at X-Yachts fortsat producerer det højkvalitets produkt, som de har været kendt for at producere de sidste 35 år.

Han ved også at der hvor bådene virkeligt bliver solgt er nede i lystbådehavnen, når to sejlere snakker sammen, lyder det fra X-Yachts.

content-loader
content-loader
content-loader