Gå til hoved-indhold
Turen mod stenmolen i Spodsbjerg gav omfattende skader på det 134-årige fartøj. Foto: Søren Stidsholt NielsenKort Nyt
Turen mod stenmolen i Spodsbjerg gav omfattende skader på det 134-årige fartøj. Foto: Søren Stidsholt Nielsen/Fyns Amts Avis

Vinskib skadet for 650.000 kr. - forsikringen dækker 250.000

Den galease-riggede bæltbåd Skibet, der sank under en dramatisk bjærgningsaktion i Spodsbjerg havn med 1200 flasker tysk vin om bord, er nu på værft, skriver fyens.dk

Af Troels Lykke |

Mandag blev Skibet læsset på blokvogn i Spodsbjerg. Tirsdag ankom det til Aarøsund Bådebyggeri & Bedding ved Haderslev. Også et værft ved Det sydfynske Øhav bød ind på reparationen.

Turen mod stenmolen i Spodsbjerg gav omfattende skader på det 134-årige fartøj. Skipper oplyser til Fyens.dk, at der skal skiftes 61 meter planke, syv spanter og svøb samt agterpartiet ned til roret. Desuden er kølen flækket, og Skibet skal have nyt ror.

- Skibet var i fin stand, så vi får ikke et bedre skib end før af den her omgang. Skibstilsynet var om bord i sommer og kategoriserede det som ”hørende til supereliten”, siger Peer Bonnemann Larsen, Aarhus til Fyens.dk.

Forsikringen dækker kvart mio. kr.

Arbejde og materialer til reparationen af Skibet løber op i omkring 650.000 kr. Heraf dækker forsikringen en kvart million. Resten skal skipper Peer Bonnemann Larsen og foreningen bag Skibet selv skaffe.

Skibets bjærgede vin-last blev kørt i bil fra Spodsbjerg til reklamefremstødet for tysk vin under Københavns kulturnat tidligere på måneden.

På baggrund af den særlige historie blev en enkelt af flaskerne med de flydende - og kortvarigt neddykkede Mosel-druer - solgt for 3.200 kr.

Kilde: fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader