Gå til hoved-indhold
M/F Ærøsund skal sænkes lige syd for Ballen Havn på Sydfyn.Tur
M/F Ærøsund skal sænkes lige syd for Ballen Havn på Sydfyn.

M/F "Ærøsund" bliver til kunstigt rev

Den 5. oktober sænkes M/F "Ærøsund" i Det Sydfynske Øhav. M/F "Ærøsund" bliver fremover ramme om et kunstigt rev, til glæde for dyrelivet og dykkere.

Af katrine bertelsen |

Motorfærgen Ærøsund skal i fremtiden blive et kunstigt rev. Sænkningen af den ganle færge skal forbedre naturen ved at skabe et nyt rev i et vandområde, hvor det er fagligt anerkendt, at der er mangel på revformationer. Projektet blev en realitet i 2012, men først nu er lokaliteten en realitet.

Det skriver Naturturisme IS, som er et samarbejde mellem en stor del af kommunerne i Det Sydfynske Øhav, turistforeningerne, landbruget, Danmarks Naturfredningsforening, Region Syddanmark m. fl.

Det er den 54-årige og 55 meter lange M/F Ærøsund pensionerede Ærøfærge  som kommer til at ende sine dage på bunden af det Sydfynske Øhav. Revet skal bl.a. blive en ramme om sikker dykkeruddannelse i vragdykning og vragpenetration, og dermed også et attraktivt dykkerspot i Det Sydfynske Øhav.

Nedsænkningen af  M/F "Ærøsund" vil skabe et nyt attraktivt leve- og skjulested for marint liv. Skibets størrelse og udformning med mange rum og gemmesteder, gør vraget til et yderst attraktivt og velegnet leve- og ynglested for mange dyrearter, i et område med mangel på liv og attraktive leve- og skjulesteder.

Forud for sænkningen har færgen gennemgået et omfattende miljøoprensningsarbejde. Naturturisme I/S har investeret i en grundig gennemgang og kemiske analyser af M/F "Ærøsunds" bestanddele – fra maling og fugemasse til skibsdæk og vægbeklædning.

Projektet skal stimulere en tiltrængt lokal erhvervsudvikling indenfor kystturismeområdet ved at tiltrække nationale og internationale dykkerturister - særligt i ydersæsonen. Og formidle lokal maritim kulturhistorie på en nytænkende måde.

Sænkningen af M/F "Ærøsund"skal udnyttes i forsknings- og formidlingsøjemed. Forskningsdimensionen vil medvirke til at skabe et nyt og bedre vidensgrundlag. Biologisk Institut på Syddansk Universitet har vist interesse for at indgå i projektet.

content-loader
content-loader
content-loader