Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Se video fra søndagens pigestart. Man kan tydeligt høre og se at der er kamp på linjen.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Unge Laser-piger råber på startlinjen i Egå

240 sejlere fra 29 lande og fire kontinenter kæmper ved Ungdoms-EM i Laser Radial. Bedste dansker er lokale Patrick Döpping på en 12. plads. Laura Topsø-Jensen er nr. 43 hos pigerne.

Af Troels Lykke |

Vindforholdene var søndag relativ stabil med 5-6 m/sek. Sejlerne er begyndt at blive aggressive, så kun en start er gennemført med P, ellers har det været Black flag i alle starter, fortæller stævnelede Jonas Döpping.

Blandt pigerne er det Laura Topsø-Jensen fra Egå/Fredericia som har klaret sig bedst. Laura ligger samlet 43 med en 12. plads som bedste placering.

For drengenes vedkommende klarer Patrick Döpping fra Egå sig bedst.  Patrick er efter 4 sejladser rykket op på en samlet 12 plads og ligger nu til Sølv i kategorien for sejlere under 17. De samlede resultaterne kan ses på: www.euroradialyouth2014.dk/results.html

Unge hjælpere
Egå Sejlklub har med dette mesterskab også valgt at prioritere udfordringen med få unge ud blandt de frivillige på kapsejladsbaner.

Hovedparten af banefolkene er således klubbens unge sejlere, som ikke selv kan deltage grundet alder.

Ifølge baneleder Søren Badstue løser ”the younger team” opgaven særdeles kompetent. Både trænere og sejlere har af sig selv henvendt sig i Race Office for at anerkende sejladsafviklingen.

De unge har samtidigt lært, at det ikke altid er lige nemt at afvikle sejladser; måltagning kan være meget tæt, man kan opleve mange vindspring osv. Se også kort interview på YouTube med en frivillig

Alt i alt er stemningen helt i top både blandt sejlere og officials.
Man kan dagligt følge stævnet på blandt andet facebook

Se også en video af første drenge flets start

Herlig vind om søndagen ud for Egå.

Hovedparten af banefolkene er klubbens unge sejlere, som ikke selv kan deltage grundet alder.

content-loader
content-loader
content-loader