Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen var i TV 2 News flere gange, da han kvalificerede en dansk Finnjolle til OL i Rio. Foto: Finnjolle-klassen/Deaves

ISAF stolte over TV-dækning af ISAF-VM, men holder den?

KOMMENTAR. ISAF meddeler at hele 182 millioner husstande fik ISAF-VM præsenteret på TV, men virkeligheden er, at i bedste fald så kun cirka 3,6 mio. husstande sejladserne, mener Lorenzen.

Af Morten Lorenzen, kommentator |

TV seertal er altid meget vigtige at få kommunikeret ud, og jo flere seere jo bedre. ISAF har i dag offentliggjort at man fik hele 24 broadcastere (red. TV stationer) til at dække begivenheden, og at man kom ud til hele 182.114.000 husstande globalt. Se mere her: www.sailing.org/news/38972.php

Det er jo imponerende, men desværre bare ikke sandheden. Hvis eksempelvis DR havde valgt at sende fra ISAF Worlds, hvilket de måske ville gøre på DR2 eller DRK, så ville man nå ud til potentielt 2,6 millioner husstande i Danmark.

Men kun omkring 2% (højt vurderet) af seerne ville se disse kanaler på et givet tidspunkt, og det ville svare til godt 52.000 seere.

Det er formentlig årsagen til at de danske TV-stationer har sagt pænt nej tak til at broadcaste sejladserne, selvom de har fået dem tilbudt helt gratis.

Tager man de forholdstal der gælder for Danmark og overføre til ISAF´s tal, så kommer vi ned på 3,6 millioner husstande globalt (højt vurderet) der har set udsendelserne - mange gange mindre end de 182 millioner husstande som ISAF forsøger at give indtryk af.

TV er vigtig for vores sport, og potentielle annoncører - men heller ikke denne gang har satsningen fået løst den gordiske knude - hvordan får man tv-seere til at se sejlsports tv.

Desværre forsøger ISAF at fordreje tallene, hvilket ikke hjælper nogen som helst. Faktisk tværtimod.

Der var massere af tilskuere på land. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader