Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
IMOCA 60er sejles der i.

Barcelona World Race: 16 sejlere starter jorden rundt nonstop i dag

22.500 sømil venter. Start går klokken 13 i dag for tomandsholdene, se det live. En kvinde og 15 mænd sejler på otte både, kun fem forventes i mål. Guillermo Altadill tager mad med til 82 dage.

Af Troels Lykke |

Guillermo Altadill (ESP), 52 år, far til fire sejler på Neutrogena, taler her om ikke at have for meget frysetørret mad og energibarer om bord i Barcelona World Race på den ekstreme IMOCA 60, se video:

- Når du sejler en sejlads af den her længde, så er det negativt, hvis du har mad til 100 dage. Du skal være mere optimistisk. Jeg tror ikke man skal have mad til mere end 90 dage, eller måske 82. Hvis du har mad til mere end 82 dage, så vil du spise mindre den sidste uge. Det er ikke et problem. Hvis du har mad til ti dage mere, så er det måske 50 kilo mere, hvilket starter med at være lidt for meget ekstra vægt. Derfor tager vi 82 kilo med, det kunne være 75 dage eller 95, men jeg tror det er et godt tal, siger den tidligere Volvo Ocean Race-sejler.

Han fortæller også, at man denne gang ikke skal sejle gennem Cook Strait ved New Zealand, hvilket spare de otte både for 4-5 dage. Og hvis de forbudte områder ikke er rykket for meget nordpå, så vil man kunne spare en eller to dage mere.

- Det betyder at vi kan sejle turen på 84 eller 85 dage, siger Guillermo Altadill til den officielle hjemmeside.

Se sejladsen live

Han tror at favoritterne i sejladsen er Hugo Boss, Cheminées, Neutrogena og måske GAES.

De vil rykke sømil hver dag fra de andre hold, specielt efter tre uger, og når de når Sydatlanten vil der blive stor spredning blandt IMOCA 60erne, der er forskellige, men dog bygget efter en boksregel.

- Målet er at gennemføre sejladsen, det andet mål er ikke at stoppe, hvis de to første mål nås , så tror jeg det bliver let at være i top to, siger Altadill.

Den kvindelige sejler, den 38-årige single, Anna Corbella (ESP) sejler for GAES Centros Auditivos. Hun siger bl.a. om hendes anden jordomsejling.

- Det er vigtigt ikke at brænde alt i starten. Vi ved det er en lang sejlads og en masse ting kan ske og at 30-40 procent ikke når i mål.

De 16 sejlere er klar.

 

content-loader
content-loader
content-loader