Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Se relive med kommentatorer Pia Bay og Martin Mellerup. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Suveræn Hellerup Team med AC-sejler i front i Sejlsportsliga - live søndag

Hellerup-holdet med Mads Christensen med AC-sejler Halkier, Abrahamsen og Hartvig fører liga efter seks sejrer i syv sejladser. Se Svarre-fotos, relive og TV2 Lorry- indslag.

Af Troels Lykke |

Sejlsportsligaen føres lige nu, efter 24 sejladser og 8 flights, af den tidligere Ynglinge-verdensmester og storbåds-taktiker Mads Christensen fra Hellerup Sejlklub, der har America's Cup-sejler Morten Halkier om bord, samt de to tidligere OL-aspiranter i matchrace, Trine Abrahamsen og Ida Hartvig om bord.

De fører Sejlsportsligaen kan man se på resultatlisten. Lige nu er der festmiddag i Rungsted, men i morgen sejles der videre fra omkring kl. 9.30 og fra kl. 12 vil der være kommentarer og live-sending på sejlsportsligaen.dk

Vi har netop talt med Dansk Sejlunions kommunikationsansvarlig Flemming Østergaard.

- Sejlerne udtrykker tilfredshed med, at de mødes på tværs af klasserne. Her er stor aldersforskel lige fra Peter Warrer på 61 år til en sejler på 14 år, siger Flemming Østergaard. 

Desværre har en sejler fra Sejlklubben Sundet brækket en finger og vedkommende komme på hospitalet.

Sportschef: Liga løftestang for talenter

Blandt de markante navne, der stiller op i Sejlsportsligaen, er Lotte Meldgaard og Tina Gramkow – OL-deltagere i matchrace i 2012. Også flere af dansk sejlsports mest lovende unge talenter er med.   

Thomas Jacobsen, der er sportschef i Dansk Sejlunion – og primært fokuserer på OL-klasserne – ser Sejlsportsligaen som en potentiel løftestang for Danmarks internationale niveau i sejlsport over en bred front.

- Sejlsportsligaen kan give vores unge sejlere – både i OL-klasserne og udenfor – nogle vigtige taktiske færdigheder og træne deres evne til at samarbejde og kommunikere på vandet. Det vil de i høj grad kunne drage fordel af i en olympisk bådklasse, siger Thomas Jacobsen.

- Toppen i dansk sejlsport er smal. En vigtig forudsætning for, at vi kan fastholde Danmarks position som en af verdens stærkeste sejlsportsnationer er, at vi har en stor pool af unge talentfulde sejlere. Får vi skabt en stærk Sejlsportsliga, så vil det give en masse unge sejlere et nyt mål at stræbe efter. Måske som springbræt til en karriere på topniveau, tilføjer Thomas Jacobsen.

Se indslag på TV 2 Lorry med bl.a. Peter Wolsing fra DS og OL-sejler fra 2012, Lotte Meldgaard.

Fakta om Sejlsportsligaen

Klubberne
Sejlsportsligaen tæller 18 klubber fra det meste af landet. Hver klub stiller med én besætning – og det er klubbens navn, der er i fokus, ikke de enkelte sejlere.

13 af klubberne er inviteret af Dansk Sejlunion, dels for at sikre en rimelig geografisk spredning, dels for at få klubber med veletablerede sportslige miljøer ind i ligaen fra begyndelsen. De resterende fem ligapladser er besat via lodtrækning blandt interesserede klubber.

Efter fjerde ligastævne vil der være op- og nedrykning efter et format, der endnu ikke er endeligt fastlagt. Klubber uden for ligaen vil få adgang til et kvalifikationsstævne med henblik på at opnå en plads i ligaens 2015-sæson.

De 18 klubber i Sejlsportsligaens 2014-sæson er:

·         Aarhus Sejlklub                                    

·         Silkeborg Sejlklub

·         Skive Sejlklub

·         Sejlklubben Neptun Vejle

·         Kaløvig Bådelaug

·         Egå Sejlklub

·         Aabenraa Sejl Club

·         Sønderborg Yacht-Club

·         Middelfart Sejlklub

·         Kerteminde Sejlklub

·         Faaborg Sejlklub

·         Svendborg Sunds Sejlklub

·         Roskilde Sejlklub

·         Vallensbæk Sejlklub

·         Kongelig Dansk Yachtklub

·         Hellerup Sejlklub

·         Sejlklubben Sundet

·         Skovshoved Sejlklub

Mads Christensen, sælger fra North Sails, er en folkene fra DS bestyrelse, der kæmper for at få liga til Danmark. Nu fører han den. Fotos: Søren Svarre, sejlfoto.dk

Se flere Søren Svarre fotos

content-loader
content-loader
content-loader