Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vestas-båden kan bygges op, mener fagkundskaben.

Vestas-båd skal fikses i Italien - plan er at sejle med fra Lissabon 7. juni

Vestas-koncernen breaker nyheden i The Wall Street Journal. VO 65eren skal bygges op og være klar 7. juni, hvor den skal sejle med fra Lissabon. Ny båd ku ikke nå at blive bygget.

Af Troels Lykke |

Det bliver et italiensk bådværft, der skal forsøge at gøre Vestas-båden til en båd igen. Det lyder utroligt, men skal ifølge det anerkendte The Wall Street Journal være sandt.

Der bliver tale om et sent comeback i Volvo Ocean Race, efter at Nicolai Sehested styrede Vestas-båden på revet Cargados Carajos, 230 sømil nordøst for Mauritius.

Chris Nicholson fortæller til avisen at han frygter hvor meget holdet er op imod omkring bygningen af båden, men samtidig glæder han sig over at det kan være holdets chance for igen at sejle Volvo Ocean Race fra 7. juni i Lissabon mod Frankrig, videre til Holland og i mål i Göteborg.

Det bliver noget der ligner symbol-sejlads, da jordomsejlingens store oceaner som Stillehavet og Atlanterhavet ikke bliver krydset af Vestas-holdet, hvilket er et stort tab for de unge danskere Peter Wibroe og Nicolai Sehested, som dermed ikke opnår optimal erfaring i havkapsejlads.

Koster ikke ekstra for Vestas

Morten Albæk fortæller til avisen at genopbygningen ikke vil koste ekstra for Vestas-koncernen overordnet set for hele sejladsen.

Men nu er der travlt, hvis den blå båd skal genopbygges.

- Hvert sekund vil tælle, hvert minut af hver dag, indtil vi kommer til Lissabon, siger Albæk.

Chris Nicholson og Morten Albæk forklarer fra Abu Dhabi, at der ikke ville være tid nok til at bygge en ny båd.

Chris Nicholson forklarer at han opdagede, da han vendte tilbage til revet, at båden faktisk kunne blive til en båd igen.

- Vi fik båden af revet i en bedre forfatning end vi troede var muligt, forklarer Nicholsen, der fortæller at det giver holdet en mulighed for at Vestas-holdet kan lave et af de største comeback i sejlsportens historie.

Om end at holdet er sikre på at blive sidst, hvis de andre seks hold blot fuldfører sejladsen.

I dag sejles inport race i Volvo Ocean Race og i morgen sejles mod Sanya i Kina.

Se flere billeder af vraget, der kan blive en båd. Foto: Brian Carlin/Vestas

content-loader
content-loader
content-loader