Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

600 års forskel i sejlføring

At spændvidden er stor, når en af Europas største maritime begivenheder, Kieler Woche afvikles hvert år, ses på dette motiv, som Fyens.dk’s udsendte fangede under sejlads.

Af Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Kieler-ugens maritime højdepunkt er lørdagens store Windjammerparade. Den sejler fra inderhavnen og ud til fyret ved indsejling til Kieler Bucht. Paradesejladsen er primært for sejlskibe, bl. a. deltog verdens største af slagsen, den russiske firmastbark, Sedov.

Blandt de mere end 50 store, sejlførende skibe sås også to nogenlunde lige lange fartøjer. Men med længden hører lighederne også op.

Det ene fartøj er en efterbygning af et tysk handelsskib, hansekoggen Ubena von Bremen dateret til omkring 1380. Konstruktionen baserer sig på et skibsfund, der er udstillet i Tysklands nationale søfartsmuseum i Bremerhaven. Flere tyske byer har i dag efterbyggede hansekogger.

Med en trimaran foran hansekoggen springer vi over 600 år frem i sejlteknologi. Det 70 fod lange treskrogsfartøj af kulfiber og fremdrevet af det ypperste af hightech-sejl tilhører sultanatet Oman. Multi One Design 70’eren med navnet Musandam-Oman Sail er konstrueret i Frankrig 2009 og meldes fart-suveræn til både indenskærs og oceanisk sejlads, skriver Fyens.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader