Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Gottfredsen er lige nu på skiferie i Norge med hustru og to børn. Han tjekkede båden Jens G, når han kom ned fra pisterne.

Jens Gottfredsen vinder Volvo Ocean Race spil mod Brasilien

186.00 spillere slået af 43-årige Jens Gottfredsen, tidligere dansk mester i Optimistjolle. Vi interviewer sejleren, der vinder rejse til Newport. - Jeg ku næsten røre sydpolen, siger han.

Af Troels Lykke |

- Jeg har ikke sejlet kapsejlads i mange år, fortæller Jens Gottfredsen til minbaad.dk, men han har ikke ligefrem glemt det.

Han er da også tidligere dansk mester i Optimistjolle og dobbelt dansk mester som junior i Europajolle-klassen.

Jens Gottfredsen er programmør og udvikler software, men lige nu er han i Norge med hustru og to børn, alligevel kunne han føre en sejr hjem og skulle ikke stå op om natten for at justere roret, han var nemlig 20 sømil førend nummer to, i et felt på mere end 186.000.

Kun eksklusiv lille flok på 12 både er gået i mål lige nu i det virtuelle spil, viser resultatlisten 

Syd var var gu(l)d

Opskriften på sejr i benet fra Auckland i New Zealand til Itajai i Brasilien er enkel, forklarer han til minbaad.dk efter 15 dage og 16 timers sejlads.

- Efter at vi skulle respektere den nordlige isgate, (som Volvo-bådene også gjorde i virkeligheden, red.) så gik jeg sydpå. Jeg var den sydligste båd og kunne næsten røre ved Sydpolen, jeg bommede faktisk væk fra feltet to gange og røg ned som nummer 5.000, og da vi kom hen til Kap Horn forsatte jeg en østlig kurs og tog en stor bue uden om, da der stod mere vind længere nede, og tre dage før mål i går klokken 14, lå jeg nummer et, forklarer Jens Gottfredsen, der til dagligt bor i Fredensborg.

Han havde, som de fleste andre topsejlere i det virtuelle ræs, købt en pakke til 150 kroner.

- Den kan du ikke leve foruden. Den sørger for at du sejler 45 grader til vinden og har autosejl og du kan programmere båden til at sætte sejl ud for den vejrudsigt du modtager, siger Jens Gottfredsen.

Går efter samlet sejr og ur til 100.000 kr.

Han har nu vundet en tre dages tur til Newport midt i maj, når Volvo 65erne sejler mod Lissabon.

- Det er for fedt at se dem, når de stævner ud i Atlanterhavet.

Jens Gottfredsen ligger nu nummer tre i den samlet stilling og spiller videre, godt nok er der en fransk båd, der bliver svær at slå, mener han. Der sejles om et IWC ur til en værdi af 100.000 kroner.

- Jeg vil da forsøge at få en samlet sejr, siger stortalentet fra Optimistjolle-klassen.

Forrige ben mod Auckland blev også vundet af en anden dansker, nemlig Lukas Lier fra Hellerup Sejlklub.

Man kan vinde et IWC-ur til 100.000 kr. for en samlet sejr i det virtuelle Volvo-spil.

content-loader
content-loader
content-loader