Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hændelsen skete i området omkring top- og afvisermærke. Her ses Calle Sørensen i front under EM.

Dansk Hobie 16-gast alvorligt kvæstet i Italien

Calle Sørensen fra Thurø var involveret i en frontal kollision, som påførte Calle alvorlige kvæstelser med flere brækkede ribben og en punkteret lunge. Han er nu på intensivafdeling.

Af Troels Lykke |

Under de just overståede EM-sejladser for Hobie Cat 16 på Gardasøen var den danske båd med Nicolaj Bjørnholt og Calle Sørensen, Svendborg/Thurø, involveret i en kollision, som desværre påførte Calle alvorlige med flere brækkede ribben og en punkteret lunge, fortæller Dansk Hobieklasse.

Calle ligger lige nu på intensivafdelingen på hospitalet i Brescia. Familien oplyser, at tilstanden er stabil, og at han er i langsom bedring.

Det er håbet, at Calles dræn kan fjernes inden for de nærmeste dage, og at der efter yderligere et par dage kan ske hjem tranport til Danmark. Vore tanker og sympati går selvfølgelig til Calle og hans familie med de bedste ønsker for en god bedring.

Hændelsen skete i området omkring top- og afvisermærke, hvor Nicolaj og rorsmanden på den anden båd i et forsøg på at undgå en kæntret båd misforstod hinandens intentioner.

Resultatet blev, at de på modsatte halser med en kombineret hastighed på mindst 20-30 knob kom så tæt på hinanden, at Calle i trapez rammes af læ stævn på modpartens båd.

Nicolaj og Calle slås af båden, og de kæntrer. Nicolaj kunne med det samme se, at situationen var alvorlig.

Det samme kunne heldigvis besætningen på den tysk/belgiske båd sejlet af Chris Hancock og Valerie Vanheukelom, som sprang af deres båd for at komme til undsætning med kyndig førstehjælp indtil hjælp nåede frem fra land.

En indsats som givet har været medvirkende til, at situationen ikke udviklede sig til det endnu værre. Stort-stort cadeau til Chris og Valerie for den udviste sportsånd, og som vi ved, at Calle og hans familie er dybt taknemmelige for.

content-loader
content-loader
content-loader