Gå til hoved-indhold
Den almindelige forurenende kølervæske ses her med blå væske og Bardahls nedbrydelige er i klar væske. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Den almindelige forurenende kølervæske ses her med blå væske og Bardahls nedbrydelige er i klar væske. Foto: Troels Lykke

Ny miljøvenlig kølervæske fra Bardahl

Du kan forhindre frostskader på alle bådens kølesystemer og samtidig være miljøvenlig. Kølervæsken fra Bardahl er nemlig biologisk nedbrydelig. Den er dog dyr.

Begge er biologisk nedbrydelige

 

Af Troels Lykke |

En fem liters kølervæske fra Bardahl drikkevands kølervæske koster 839 kroner Drikkevands kølervæske 839, mens kølervæske til vinteropbevaring koster 379 kroner. Begge forhandles via Palby Marine.

Dyrt måske, men så er det også miljørigtigt, når man vil hindre frostskader i sin motor, båden indenbords eller udenbords. Væsken er ikke er giftig og den er med antikorrosion.

- Kølervæsken er biologisk nedbrydeligt, så slipper sejleren for at skulle sætte en spand under motoren om efteråret for at opsamle spildevand, når motoren skylles igennem. Både havnefogeden i Assens og Fredericia bruger Bardahl og vil opfordre til at andre gør det for at skåne miljøet på havnen, siger Troels Stærk fra Bardahl til minmotorbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader