Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Flying Phantom Red Bull serie til Danmark

Roman Hagara fra Red Bull inviterer til september 16 til 20 årige til et Flying Phantom-stævne. Sailing Aarhus er i dialog med Red Bull om at holde det i Danmark.

Af Troels Lykke |

Nu bliver det for alvor sjovt at se sejlads. En foilende Flying Phantom kan nemlig svæve over vandet med 36 knob.

Direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani, siger forsigtigt til minbaad.dk i dag om den kommende knockout-serie i Danmark og i seks andre lande, for de 16 til 20-årige sejlere.

- Vi er i dialog om at Red Bull-serien kan komme til Aarhus.

Mathias Lehm Sletten, en af lederne i Danish Youth Vikings, sammen med Søren Wiegand Kristensen, ser også frem til at Flying Phantom kommer til Danmark til september.

-  Det er netop de både (eller Nacra 20, red.) som vi går efter at få i vores projekt, som træningsplatform til Youth Americas Cup. Vi er rigtigt glade for at de laver den serie, da det netop skaber en endnu klarere vej mod America's Cup. Det er et rigtigt godt supplement til Youth Americas Cup, og som passer rigtigt godt ind i forhold til de planer vi har om at skabe en dansk platform for unge sejlere, så vi kan skabe den nye generation af America's Cup sejlere, og forhåbentligt snart få et dansk Americas Cup hold inden alt for mange år, siger Mathias Lehm Sletten.

Han er selv 22 år og stadig kan sejle med i ungdoms Americas's Cup i 2017, som han gjorde det i 2013 i San Francisco, hvor holdet blev nummer tre ud af 12 hold.

En Flying Phantom koster cirka 350.000 kroner.

Mathias Lehm Sletten fra Aarhus Sejlklub er en af lederne i Danish Youth Vikings. Du kan møde ham på boat show i Fredericia. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader